Pánikba esnek a befektetők a Bitcoin zuhanása miatt

-

A teljes kriptopénz piaci tőke mintegy 3 százalékkal, körülbelül 2,48 billió dollárra csúszott az elmúlt 24 órában kedden a korai órák folyamán.

A legnagyobb veszteséget az altcoinok regisztrálták, miután a Bitcoin (BTC) árfolyama rövid időre 65 ezer dollár alá esett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Így közel félmilliárd dollárt likvidáltak a tőkeáttételes kriptopénzek piacáról, ahol főként long kereskedők érintettek.

Ez egy rövid ideig tartó ijesztgetés lesz, vagy valami nagyobb dolog kezdete? Olvasd tovább, hogy megtudd, mit mondanak a szakértők.

Jelentős pénzkiáramlás a Bitcoin ETF-ekből

Az elnyújtott medvés trendtől való félelem több befektetőt arra késztetett, hogy az altcoinokról a stablecoinokra térjenek át.

Emiatt a Bitcoin piaci dominanciája az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-kal nőtt, és jelenleg 56,18% körül áll.

bitcoin
Forrás: X

A múlt héten az amerikai spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) jelentős pénzkiáramlást tapasztaltak.

Hétfőn a Fidelity FBTC-je és az Ark ARKB-je állt az élen 92 millió dollár körüli, illetve 50 millió dolláros tőkekiáramlással.

A legtöbb spot Bitcoin ETF, beleértve a BlackRock IBIT-jét is, hétfőn nulla nettó beáramlást regisztrált.

Következésképpen az amerikai spot BTC ETF-ek teljes nettó letétbe helyezett vagyona körülbelül 58 milliárd dollár, a kereskedett volumen pedig körülbelül 1,2 milliárd dollár.

Felszámolások és medvés hangulat

A közelmúltbeli pénzkiáramlások a jelentős kriptoliquidációkhoz és a folyamatos medvés piaci hangulathoz kötődnek.

A Bitcoin árfolyama az elmúlt négy hónapban egy többhetes konszolidációs szakaszban ragadt 61.000 és 72.000 dollár között.

A Bitcoin kedden 65.578 dollár körül kereskedett, a napi 50-es mozgóátlag (MA) alá csúszva, a Relative Strength Index (RSI) pedig a túladott szintek közelébe került.

Forrás: X

Ha a medvés hangulat folytatódik, a Bitcoin várhatóan 57.000 és 60.000 dollár között talál szilárd támaszt.

Azonban ha a piac kilábal a jelenlegi medvés trendből, a Bitcoin potenciálisan hamarosan új történelmi csúcsot érhet el.

Altszezon előttünk?

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban nemrégiben jóváhagyták a spot Ether ETF-eket, a jegyzések és a kereskedés már a jövő hónapban megkezdődhet.

Forrás: X

A tőzsdéken jelenleg az Ether kínálata minden idők legalacsonyabb szintjén van, az új Ethereum tárcacímek számának jelentős növekedése mellett.

Ahogy a Bitcoin dominanciája közeledik a 60% alatti makro-csökkenő logaritmikus ellenállási szinthez, a várt altszezon várhatóan rövid távon megvalósul.

Olvastad már? Miért bukik meg a legtöbb altcoin, és veszíti el értékének 99%-át?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!