Miért bukik meg a legtöbb altcoin, és veszíti el értékének 99%-át?

-

A Youtuber Lark Davis nemrég egy új videóban elmagyarázta, hogy az altcoinok értékelése a szerepük megértésével kezdődik.

Ezek az altcoinok a bikapiacokon felívelhetnek, de a piaci hangulat megváltozásakor drámaian zuhanhatnak, és akár értékük 99%-át is elveszíthetik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egyik altcoin sem egyenlő a bitcoinnal

Davis szerint fontos az altcoinok kategorizálása, hogy az ígéreteseket azonosítani lehessen. Az altcoin kifejezés szerinte túl tág, ezért érdemes alcsoportokra bontani.

Például, az Ethereum kapcsán vita van arról, hogy még mindig altcoinnak számít-e.

A Bitcoin maximalisták szerint igen (mivel az altcoin egyszerűen csak annyit jelent, hogy egy kriptopénz, amely nem a Bitcoin), míg mások úgy vélik, hogy túl jelentős ahhoz, hogy altcoinnak nevezzük, és inkább egy saját eszközosztálynak tekintik, különösen a spot Ethereum ETF-ek megjelenésével.

Az Ethereum helyére sok a pályázó

Az Ethereumon túl, a fő blokkláncok, mint a Solana, az Avalanche és a Cardano dominálják a piac felső szegmensét, gyakran az első 10-15 kriptovaluta között szerepelnek piaci kapitalizáció alapján.

Újabb szereplők, mint a Tonchain, szintén figyelemre méltó előrelépést mutatnak.

Davis szerint ezek a projektek általában ingadozóak, de hosszú távú növekedési potenciált kínálhatnak.

Emellett az Ethereum második rétegű ökoszisztémája is bővül, olyan hálózatokkal, mint az Arbitrum és a Base, sőt, mára már harmadik rétegű megoldások is épülnek ezekre a platformokra, például az Orbit láncok és az Arbitrum’s Degen on Base. Ez a komplexitás hozzájárul az altcoin piac sokszínűségéhez.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mire lehet használni a tokeneket?

Egy másik fontos kategóriát képeznek a használati projektek, beleértve az orákulumokat, az AI coinokat, a valós eszközökhöz kapcsolódó coinokat, a decentralizált tőzsdei tokeneket és a játék tokeneket.

Ezek az altcoinok jelentősen eltérnek piaci kapitalizációjukban és a felhasználási módjaikban, gyakran pedig szélsőséges áringadozásokat tapasztalva rövid idő alatt.

A spektrum legingadozóbb és legkockázatosabb végén folyamatosan új mémcoinok jelennek meg.

Bár sok közülük erősen spekulatív és rövid életű, néhányuk hosszú távú eszközként is megállja a helyét.

A Dogecoin, az eredeti mémcoin, amelyet 2013-ban indítottak el, kiváló példa erre, mivel mára a Dogecoin a kriptovaluta világ állandó szereplőjévé vált, bizonyítva, hogy még a memecoinok is érhetnek el tartós sikert.

Olvastad már? 50%-ot növekedhet az Ethereum a Bitcoinnal szemben a fraktális elemzés szerint

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!