50%-ot növekedhet az Ethereum a Bitcoinnal szemben a fraktális elemzés szerint

-

Az Ethereum natív tokenje, az ether, valószínűleg robbanásszerűen több mint 50%-kal növekedhet a top-rangú riválisával, a bitcoinnal szemben  az elkövetkező hónapokban, egy technikai beállítás, az inverz fej-és-váll (IH&S) alakzat szerint.

Az IH&S mintára jellemző, hogy egy közös nyaki ellenállás alatt három mélyedés alakul ki, úgy, hogy a középső mélyedés (fej) mélyebb, mint a másik két mélyedés (váll), amelyek nagyjából azonos hosszúságúak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


ETH/BTC kitörés beállítása hasonlít a 2021-es 140%-os emelkedésre

Egy „tökéletes” forgatókönyv szerint az IH&S minta akkor oldódik fel, amikor az árfolyam a jobb váll kialakulása után a nyakvonali ellenállás fölé tör. Ennek során az árfolyam annyit emelkedik, amennyi a fej legalacsonyabb pontja és a nyakvonali ellenállás közötti maximális távolság.

Június 17-én az ETH/BTC pár az IH&S mintázat fejének tűnő alakzat kialakulása után ingadozott.

Így még mindig egy hosszabb felfutásra vár a közös nyakvonal ellenállási szint felé, 0,061 BTC körül.

ETH/BTC napi grafikon (TradingView).

Ezt követően a pár mérsékelt visszahúzódást és helyreállást mutatott, hogy újra tesztelje a nyakvonalat, és így befejezze az IH&S mintázat kialakulását.

Összességében egy sikeres kitörés a nyakvonal fölé – a kereskedési volumen növekedésével együtt – az ETH/BTC felfelé irányuló célját az év végére 0,084 dollár körüli szintre emeli, ami több mint 50%-os emelkedést jelent a jelenlegi árszintekhez képest.

A Wolf nevű elemző a következő hónapokban egy IH&S kitörési forgatókönyvet vár a 2019-2021-es időszak óriási IH&S kitörési mintájával való hasonlósága miatt. Ez utóbbi a 2021. áprilisi határozott kitörést követően 140%-os árfolyam-emelkedést eredményezett.

Forrás: X.

A Bitcoin feleződésének fraktálja növeli az ETH/BTC esélyeit

Az ETH/BTC 2024-re vonatkozó bullish kilátásai további lendületet kaphatnak a Bitcoin feleződés utáni történelmi árfolyammozgásából.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A pár például a 2020 májusában bekövetkezett harmadik Bitcoin-feleződést követően több mint 330%-kal emelkedett, a 2016 júliusában bekövetkezett második Bitcoin-feleződést követően pedig több mint 900%-kal.

Mindkét esetben egy nagy háromszög mintázaton belül maradt, ahogyan azt az alábbi ábra mutatja.

ETH/BTC heti grafikon (TradingView).

Az ETH/BTC a negyedik Bitcoin-feleződés – 2024 áprilisa – óta oldalazva konszolidálódik, a háromszögtartomány alsó trendvonala felett tartva magát, miközben a felső trendvonal felé tartva 0,062 BTC körül, a jelenlegi árszintekhez képest mintegy 20%-kal feljebb, a felső trendvonal felé tart.

Érdekes módon a felfelé irányuló cél az IH&S nyakvonal ellenállással egyezik, ahogyan azt fentebb említettük.

Ezáltal a háromszögtartományon belüli ingadozás valószínűleg lehetővé teszi az ETH/BTC számára, hogy befejezze az IH&S formációt, ami egy esetleges technikai kitöréshez vezet, ha a minta a szándéknak megfelelően alakul.

ETH/BTC heti grafikon (TradingView).

Alapvető szempontból a Bloomberg elemzői szerint a tőzsdén kereskedett spot ether alapok (ETF) elindítása – esetleg július 2-ig – kiválthatja a fent tárgyalt technikailag bikás forgatókönyveket.

Olvastad már? Tarolnak a Telegram kriptojátékai

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Jupiter (JUP) árfolyam elemzés 07.23.

Prémium Jupiter (JUP) A Jupiter (JUP) pénteken az 1 dolláros ellenállás felett zárt, és a június 2. hetében elvesztett terület felett. A mai napon a JUP volumen zavart...

1 milliárd dollárnyi BNB tokent égetett el a Binance

Majdnem egy milliárd dollárnyi Binance Coin égett el, amikor a BNB Alapítvány végrehajtotta legújabb, minden eddiginél nagyobb égetését. A BNB Alapítvány nemrég jelentette be a...

A Ethereum ETF bevezetése a horizonton, Dymension és Bittensor tömeges nyereségre törekszik, míg a DTX Exchange ellopja a reflektorfényt

Vendégbejegyzés A jelenlegi piaci helyzet masszív fejlemények küszöbén áll. A sok közül a spot Ethereum ETF indítása van a csúcsponton. A Dymension (DYM), a Bittensor (TAO) és...

A Polygon a második helyen áll az Ethereum után a tokenizált eszközök piacán

A Polygon alapítója, Sandeep Nailwal szerint a Polygon immár a második helyen áll az Ethereum után, mint a legnépszerűbb tokenizációs platform. Ezt a vélményt támasztja alá...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!