A stablecoinok segíthetnének az államadósság enyhítésében?

-

Paul Ryan, a képviselőház korábbi elnöke értékelte a stablecoinok lehetséges szerepét egy közelgő amerikai adósságválság leküzdésében.

Ryan szerint a dollárfedezetű stablecoinok növekvő jelentőségéből származó kereslet, amelyek az amerikai állampapírokat használják fedezetként.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Segíteni fog az amerikai adósság iránti egészséges kereslet fenntartásában és a kínai jüan növekedésének ellensúlyozásában a nemzetközi piacokon.

Stablecoinokkal az államadósság ellen

Paul Ryan republikánus politikus, a képviselőház korábbi elnöke utalt arra, hogy a stablecoinok fontosak lehetnek az amerikai adósság jövője szempontjából.

Egy nemrégiben megjelent véleménycikkében Ryan arról értekezik, hogy a robbanásszerűen növekvő, jelenleg 34 milliárd dollár fölött lebegő amerikai adósság komoly problémát okozhat, ha a politikusok nem foglalkoznak a megnövekedett költségvetési kiadásokkal.

Egy sikertelen kincstári aukció elindítaná ezt a válságot, költségvetési megszorításokat kényszerítve ki, és lerombolva az amerikai dollár mögötti bizalmat.

Ugyanakkor, miközben a dollár még mindig a nemzetközi tartalékvaluta, az olyan országok, mint Szaúd-Arábia és Kína, leépítik kincstárjegyeiket, és alternatívákat keresnek a dollár által vezetett pénzügyi rendszeren kívüli fizetések rendezésére.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Itt jönnek a képbe a stablecoinok, mint a kincstárjegyek és az amerikai dollár iránti kereslet forrásai, amelyet nem az állami szervezetek, hanem a gyenge gazdaságokban működő intézmények és magánszemélyek pörgetnek.

Ryan megjegyezte, hogy a stablecoinokat komolyan kell venni, mivel az amerikai adósságot birtokló tíz legnagyobb államon kívül tartanák őket.

Ez a pénzügyi harc a nemzetközi piacokra is kiterjedne, állítja Ryan, ahol Kína arra törekszik, hogy a jüant a feltörekvő piacok beruházásai és infrastruktúrája segítségével ágyazza be.

A stablecoinok használata a nyilvános blokkláncokban ellensúlyozná a jüan befolyásának növekedését, mivel azok „a szabadság és a nyitottság mélyen amerikai értékeivel csomagolva érkeznének”.

A dollárfedezetű stablecoinok támogatása „azonnali, tartós keresletnövekedést eredményezne az amerikai adósságok iránt, ami csökkentené a sikertelen adósságaukció és az ezzel járó válság kockázatát” – vonta le a következtetést Ryan.

A Tether, a kriptopiacok legnagyobb stablecoinja mögött álló vállalat már korábban is utalt erre a kérdésre.

Egy szeptemberi jelentésben a vállalat kijelentette, hogy „mivel a külföldi kincstárjegy-vásárlás csökken, és az amerikai adósságkibocsátás várhatóan növekedni fog, a Tether képes lehet segíteni az amerikai és globális pénzügyi stabilitás támogatását”.

Olvastad már? Van még esélye felépülnie a FLOKI-nak?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!