Már 100 milliárd dollár érkezett a kriptostartupokba összesen

-

2014 májusának vége óta összesen több mint 100 milliárd dollárt dobtak össze a befektetők kriptopénz startupok számára.

Visszatekintve, a szabályozási bizonytalanság és a piaci volatilitás közepette számos hullámvölgyön ment keresztül a kriptopiac.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az elmúlt négy évben azonban a folyamatos csúcsok és mélypontok ellenére a plafon és a padló is emelkedett.

A DefiLlama TVL-aggregátortól származó adatok azt mutatják, hogy 2024. június 16-án a kriptopénz-iparban nyilvántartott teljes finanszírozás 101,35 milliárd dollár volt.

Még 2014 májusában, alig öt évvel a Bitcoin létrehozása után (és egy évvel az Ethereum indulása után), a kriptostartupok feljegyzett finanszírozása viszonylag csekély 17,14 millió dollár volt.

Tíz évvel később, 2024 májusában az iparág finanszírozása elérte a 280,25 millió dollárt, ami lényegesen magasabb, mint egy évtizeddel ezelőtt, de jóval elmarad az előző havi 777,11 millió dolláros értéktől.

kriptostartup
Forrás: DefiLlama

Máig törelten, bár kissé visszafogott a kriptostartupok finanszírozása

A kriptovaluta startupok finanszírozása 2021 októberében érte el a csúcspontját, amikor több mint 7 milliárd dollárt gyűjtöttek össze.

Egyetlen más hónap sem közelíti meg ezt, mivel a 2022. februári 3,67 milliárd dolláros összeg a második legmagasabb érték a rekordok között.

Egy 2023-as kutatás szerint a kriptopénzek finanszírozásának közel fele az Egyesült Államokban élő befektetőktől származik.

A fennmaradó rész több ország között oszlik meg, a második és harmadik helyen az Egyesült Királyság (7,7%) és Szingapúr (5,7%) áll a 2023 második negyedévéből származó adatok szerint.

A 2023 vége és 2024 első fele közötti időszakban egy sor nagy horderejű finanszírozási ügylet nyilvánult meg

A Together.AI és a láncközi protokollt használó Wormhole egyaránt 225 millió dolláros befektetést eszközölt 2023 végén, míg a nyílt forráskódú felhőalapú tároló cégek, a Totter és a Eigenlayer 101 millió, illetve 100 millió dollárt adtak be a „közösbe”.

További nagy értékű befektetések közé tartozott a Swan Bitcoin 165 millió dolláros és a Blockchain.com 110 millió dolláros finanszírozása.

Olvastad már? Ausztráliában jóváhagyták az első spot Bitcoin ETF-et

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!