Ausztráliában jóváhagyták az első spot Bitcoin ETF-et

-

Az ausztrál értékpapír-tőzsde, az ASX jóváhagyta az első spot Bitcoin ETF-et, a kereskedés pedig június 20-án kezdődik.

Új piacokat hódít meg a VanEck

Ausztrália legnagyobb értéktőzsdéje, az Australian Securities Exchange jóváhagyta az első spot Bitcoin ETF-et, amely kibocsátója az VanEck lesz, amely a VanEck Bitcoin ETF (VBTC) nevű terméket hozza forgalomba.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Államokban a VanEck idén januárban engedélyt kapott egy saját spot Bitcoin ETF, a VanEck Bitcoin Trust (HODL) kereskedésének megkezdésére.

A VanEck ázsiai és csendes-óceáni régiójának vezérigazgatója, Arian Neiron elmondta, hogy az USA mellett Ausztráliában is egyre nagyobb az igény a Bitcoin iránt, különösen egy szabályozott, átlátható és ismerős befektetési eszközön keresztül.

„Felismertük, hogy a Bitcoin egy újonnan megjelenő eszközosztály, amelyhez sok tanácsadó és befektető szeretne végre hozzáférni. A VBTC megkönnyíti a Bitcoin birtoklását azáltal, hogy kezeli az összes háttérfolyamatot. A digitális eszközök megszerzésének, tárolásának és biztosításának technikai részleteinek megértése már nem szükséges, ezt mi intézzük a befektetők részére.”

Nem az első fecskék

Bár ez az első alkalom, hogy az ASX jóváhagyott egy spot Bitcoin ETF-et, az elmúlt két évben már két másik Bitcoin ETF is elindult Ausztráliában, igaz, másik tőzsdéken.

Nemrég a Monochrome Bitcoin ETF (IBTC) is jóváhagyást kapott, és listázásra kerül Ausztrália második legnagyobb tőzsdéjén, a Cboe Australia-n.

A Monochrome Bitcoin ETF június 4-én kezdte meg a kereskedést a Cboe Australia platformján.

ausztrália
Forrás: Julian Fahrer

A Monochrome szerint az IBTC eszközei offline vannak tárolva, amelyek nincsenek csatlakoztatva az internethez, és egy olyan kriptotárolási megoldással rendelkeznek, amely megfelel az ausztrál intézményi letétkezelési szabványoknak.

2022 áprilisában pedig a Global X 21 Shares Bitcoin ETF lett az első Bitcoin ETF, amely Ausztráliában debütált.

Olvastad már? A jövedelemadó eltörlését javasolja Donald Trump

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!