A jövedelemadó eltörlését javasolja Donald Trump

-

Donald Trump amerikai elnökjelölt és korábbi 45. elnök azt az ötletet vetette fel, hogy az országban szüntessék meg a jövedelemadót, és azt vámokkal helyettesítsék.

Június 13-án Donald Trump republikánus törvényhozókkal találkozott Washingtonban, és jelentések szerint a jövedelemadó eltörléséről tárgyalt.

Több hírügynökség forrásai szerint Trump fontolóra vette a szövetségi jövedelemadó-rendszer vámokkal való felváltását.

Egy ilyen változtatás jelentősen megváltoztatná az ország bevételi mechanizmusát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Trump a vámalapú bevételi rendszerről tárgyal a republikánus törvényhozókkal

A jövedelemadó eltörlése azt jelentené, hogy a magánszemélyek és a vállalkozások többé nem fizetnének adót a jövedelmük után, ami potenciálisan növelné a rendelkezésre álló jövedelmet, és ösztönözné a fogyasztói kiadásokat és az üzleti beruházásokat.

A kormány ehelyett elsősorban a vámokra, azaz az importált árukra és szolgáltatásokra kivetett adókra támaszkodna.

Kentucky állam 4. kongresszusi körzetének amerikai képviselője, Thomas Massie megerősítette, hogy Trump felvetette az ötletet a találkozón.

Massie megjegyezte:

„A legérdekesebb politikai ötlet a ma reggel a Capitol Hill Clubban tartott GOP találkozóról: Trump röviden felvetette a jövedelemadó eltörlésének és vámokkal való helyettesítésének koncepcióját.”

Trump nincs egyedül a republikánus jelöltek között, aki a jövedelemadó eltörlését javasolja. Januárban, mielőtt Ron DeSantis floridai kormányzó kiszállt az elnökjelöltségért folyó versenyből, vitatta az amerikai adóhivatal (IRS) eltörlésének ötletét.

A CNN-en DeSantis azt mondta Kaitlan Collinsnak:

„Én megszüntetném az IRS-t, egyetlen adókulcsot alkalmaznék, és csak egy átalányadót vezetnék be”.

Donald Trump
Forrás: X

A korábbi texasi amerikai képviselő, Ron Paul szintén a szövetségi jövedelemadó eltörlése mellett érvelt elnökválasztási kampányai során.

Paul, a jövedelemadó eltörlésének határozott támogatója azt mondta, hogy a szövetségi kiadások jelentős csökkentése lehetővé tenné az ország működését egyéni jövedelemadó nélkül, helyette jövedéki adókra és nem protekcionista vámokra támaszkodva.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


2008-as és 2012-es elnökválasztási kampánya során Paul következetesen a szövetségi jövedelemadó eltörlésére szólított fel a szövetségi kormányzat méretének és hatókörének jelentős csökkentését célzó szélesebb körű programja részeként.

Az, hogy ez az elképzelés megvalósul-e, a választási sikerétől és a koncepció megvalósítására vonatkozó későbbi terveitől függ.

Ez a merész javaslat, amely más GOP-vezetők korábbi javaslatait idézi, rávilágít a párton belül visszatérő témára: a szövetségi bevételi struktúra újragondolására.

Olvastad már? Egy csinos mém érme egy csipetnyi 90-es évekbeli játéknosztalgiával

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!