Mexikó 3. leggazdagabb embere a bitcoin vásárlását javasolja

-

Ricardo Salinas Pliego, a Salinas csoport elnöke és Mexikó harmadik leggazdagabb embere határozottan támogatja a Bitcoint. A befektetőket az úttörő kriptovaluta vásárlására buzdítja.

A mexikói milliárdos hangsúlyozta, hogy a bitcoin tartására a fiat valuták elértéktelenedése elleni fedezetként van szükség.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy nigériai naira kevesebbet ér, mint egy satoshi

A globális gazdaságok kezdik felismerni a bitcoin értékét és azt a potenciált, hogy a gazdasági és pénzügyi válságok ellen védő értéktárolóvá válhat.

Salinas Pliego, egy mexikói üzletember, akinek nettó vagyona megközelítőleg 13,3 milliárd dollár, arra biztatta 1,8 millió követőjét az X-en (korábban Twitter), hogy fektessenek be a Bitcoinba.

A milliárdos egy korábbi posztban mutatta ki, hogy az olyan országok, mint Nigéria, jelentős értékvesztésnek lehettek tanúi a fiat valutájukban, kiemelve, hogy egy naira jelenleg kevesebbet ér, mint egy Bitcoin Satoshi.

mexikó
Forrás: X

Egyetlen satoshi ára körülbelül 0,0002616 dollár, és mivel 1 dollár a jelenlegi árfolyamok szerint 1480 Naira-nak felel meg, ez aláhúzza a nigériai valuta jelentős gyengeségét mind a BTC-vel, mind az amerikai dollárral szemben.

Salinas Pliego az X-fiókján megosztott egy bejegyzést, amelyen egy képernyőfotó látható a Bitcoin értékéről nairában. Ekkor a Bitcoin ára több mint 102,4 millió naira volt, a nigériai éves átlagjövedelem közel 50-szerese.

A nigériai fiat valuta jelentős leértékelődésére reagálva Salinas Pliego kijelentette: „Vásárolj Bitcoint és tartsd meg őket, figyelj oda!”.

A mexikói milliárdos nem csak a nigériai állampolgárok Bitcoin-befektetését szorgalmazta, hanem jelezte, hogy bárkinek, aki a valuta leértékelődését tapasztaló országokban tartózkodódik, érdemes BTC-be fektetnie.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Nigéria a legnagyobb afrikai gazdaságok közé tartozik, 2022-ben 477 milliárd dolláros bruttó hazai termékkel (GDP). Az ország az egyik legmagasabb inflációs rátát regisztrálta világszerte, amit jól tükröz az magas munkanélküliségi ráta, a gazdasági instabilitás és a demokratikus deficit.

Ez a számos gazdasági kihívás a fiat valuta leértékelődéséhez vezetett. 2022 negyedik negyedévében az ország államadósság-állománya, amely magában foglalja a külföldi és a belföldi adósságot is, 103,11 milliárd dollár volt, 46,25 billió naira értékben.

A Bitcoin mint biztosíték a fiat valuta elértéktelenedése ellen

Mivel a világ nagy országai, köztük az Egyesült Államok (USA) gazdasági instabilitással és magas inflációval küzdenek, egyre nyilvánvalóbbá vált a valuta leértékelődése elleni fedezet szükségessége.

Sokak számára a Bitcoin menedékként jelenik meg az infláció ellen, amely biztonsági hálóként szolgál a vagyonukat a fiat valuták elértéktelenedésétől megóvni kívánó magánszemélyek számára.

A Bitcoin prominens támogatói és pénzügyi szakértők, mint például Robert Kiyosaki, a „Rich Dad Poor Dad” szerzője, folyamatosan hangoztatják, hogy a befektetők vásároljanak BTC-t, hogy biztosítsák pénzügyi jövőjüket.

Emellett a VanEck vezérigazgatója Jan van Eck korábban kijelentette, hogy a bitcoin a végső digitális értéktár.

Még az Ark Invest vezérigazgatója Cathie Woods is fenntartotta, hogy az úttörő kriptopénz a regionális amerikai bankok összeomlása után jelentős értéktárolóvá fog válni.

Olvastad már? A Gensler által indított kripto-lejáratás Biden választásokba kerülhet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!