A Gensler által indított kripto-lejáratás Biden választásokba kerülhet

-

A kriptoközösség üdvözölte Gary Gensler SEC elnök nyáron tett bejelentését az Ethereum ETF lehetséges jóváhagyásáról, a milliárdos vállalkozó Mark Cuban azonban ellentétes véleményt fogalmazott meg.

Cuban bírálja Genslert

Cuban nyilvánosan bírálta Genslert, arra utalva, hogy szabályozási intézkedései negatívan befolyásolhatják Joe Biden elnök esélyeit a közelgő választásokon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Emellett a Coinbase State of Crypto Summit 2024 elnevezésű rendezvényén Mark Cuban a résztvevőknek arról beszélt, hogy az amerikai kriptovállalatok milyen nehézségekkel szembesülnek a SEC regisztrációs folyamatában.

Aggályait megosztotta szenátorokkal, kormányzókkal és képviselőkkel, és a kérdést „egyedülállóan amerikai Gensler-problémának” nevezte.

Cuban kritikájának elemzéséből kiderül, hogy 2024-ben a SEC fokozott ellenőrzésnek volt tanúja a különböző kriptoplatformok, köztük a Coinbase, a Ripple, az Uniswap, a ConsenSys stb. ellen.

Biden lépései visszafelé sülhetnek el

Azonban nemcsak Gensler lépései lehetnek hatással Biden újraválasztási esélyeire. Magának Biden elnöknek a lépései is tükrözik kripto-ellenes álláspontját.

A közelmúltban megvétózta a SAB 121 hatályon kívül helyezését, amely lépés a kriptoipar számára károsnak tekinthető.

A SEC intézkedéseivel együtt ezek a döntések azt sugallják, hogy Biden álláspontja a kriptopénzzel kapcsolatban továbbra is szigorú.

Most pedig a legfrissebb információk szerint június 14-én Biden azzal került a címlapokra, hogy újra jelölte a SEC biztosát, Caroline Crenshaw-t, aki kriptóellenes álláspontjáról ismert.

Ez a döntés mind a kripto, mind a politikai szférában megrázkódtatásokat okozott, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a Biden-kormányzat a hírek szerint kripto adományokat szeretne kapni.

A FOX Business újságírója, Eleanor Terrett ugyanerről megjegyzést tett az X-en, és megjegyezte,

Gensler
Forrás: X

„Crenshaw tipikusan kripto-ellenes volt, a $ BTC spot ETF-ek jóváhagyása ellen szavazott”.

Vajon Trump több szavazatot fog kapni a kriptoközösségtől?

Ellenkezőleg, Trump kriptopárti álláspontja idén jelentős támogatást szerzett a kripto szavazók körében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nemcsak ő lett az első nagy elnökjelölt, aki elfogadta a kripto adományokat, hanem azt is javasolta, hogy bányásszák ki az összes megmaradt Bitcoint az USA-ban, ami potenciálisan befolyásolhatja a szavazói preferenciákat.

A két elnökjelölt eltérő megközelítését kiemelve Preston Byrne kriptoügyvéd megjegyezte,

„Trump kriptopolitikája valójában nagyon is tartalmas és jól átgondolt. Biden kriptopolitikája őrült és büntető jellegű, @mcuban. Hatalmas különbség van a két jelölt között ebben az egy kérdésben”.

Olvastad már? A kriptopiac megosztott: Bitcoin korrekció vagy bikás fordulat a horizonton?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!