A kriptopiac megosztott: Bitcoin korrekció vagy bikás fordulat a horizonton?

-

A Bitcoin (BTC) az 50 napos mozgóátlag (MA) felett erős támaszszintet talált, még akkor is, ha a kriptopénzpiac folyamatos korrekciókkal néz szembe.

A vezető kriptopénz fokozatosan egy középtávú forduló mintázatot alakít ki, amelyet egy potenciális heti dupla csúcs és a Relative Strength Index (RSI) medvés divergenciája jelez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A következőket kell tudni.

A 60.000 dollárra való esés kockázata

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ha a vásárlók nem tartják a jelenlegi tartományt, a Bitcoin ára 60.000 dollár körüli szintre eshet.

Az óvatosság vegyes piaci reakciók közepette érkezik, a bányászok fokozzák a profitfelvételt, az amerikai spot BTC ETF-ek pedig nettó pénzkiáramlást tapasztalnak.

E kihívások ellenére a Bitcoin iránti intézményi kereslet továbbra is magas, amit a tőzsdéken lévő alacsony egyenlegek is jeleznek, még több mint két hónappal a negyedik feleződés után is.

Noha a Fed közelmúltbeli monetáris politikája középtávon alacsony likviditási szintet jelzett, a szakértők megjegyezték, hogy a kockázatkerülő termékek iránti kereslet megugrott.

„A dollár erősödésének és a részvények iránti keresletnek új hullámát tapasztaljuk. A kockázati eszközök iránti kereslet fokozatosan csökken, ami a bitcoin esetében csökkenő napközbeni csúcsok sorozatát képezi”.- Alex Kuptsikevich, az FxPro vezető piaci elemzője.

Medvejelzések és piaci kilátások

Rachel Lin, a SynFutures vezérigazgatója és társalapítója mind a Bitcoin, mind az Ethereum esetében medvés jeleket figyelt meg, ami további csökkenést jelenthet a kriptopiac számára.

A népszerű kriptoelemző, Michaël van de Poppe azonban bikás fordulatot jósol, ahogy a dollár gyengül a globális valutákkal szemben.

bitcoin
Forrás: X

Úgy véli, hogy a Bitcoin erős támaszra fog találni 60.000 dollár felett, ha az eladók 66.000 dollár alá szorítják az árfolyamot.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A jövőre nézve Poppe arra számít, hogy a következő bikafázisban az Ethereum felülmúlja a Bitcoint.

Megállapította, hogy az ETH/BTC páros elkerülhetetlen fordulatot jelez, ami potenciálisan kiválthatja a várva várt altszezont.

Olvastad már? Hírösszefoglaló: nagyot mentek az NFT-k az elmúlt 7 napban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!