Hírösszefoglaló: nagyot mentek az NFT-k az elmúlt 7 napban

-

Hírösszefoglalónkban összeszedtük az elmúlt hét legfontosabb történéseit a kriptovilágban. Olvasthatsz a McDonald’s gyorsétteremlánc Szingapúrban nemrég elindított metaversumáról és arról, hogy a dél-koreai szabályozó hatóságok a non-fungible tokeneket (NFTs) virtuális eszközöknek minősítik.

Szingapúrban debütál a McDonald’s metaversum

A McDonald’s Szingapúrban bevezette a „My Happy Place” metaversumot, ahol a felhasználók virtuális hamburgereket készíthetnek és különböző tevékenységekben vehetnek részt.

A gyorsétteremlánc a Bandwagon Labsszel együttműködve fejlesztette ki a kreativitást és a napi jutalmakat hangsúlyozó interaktív virtuális környezetet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A metaverse Web3 technológiákat használ, beleértve a MetaMask kriptotárcát, és token-alapú tevékenységeket és digitális gyűjtőeszközöket kínál.

Clarence Chan, a Bandwagon Labs alapítója kiemelte, hogy a kézzelfogható jutalmakra és a felhasználói interakcióra helyezik a hangsúlyt, ami kiküszöböli a metaversumokra jellemző korlátozásokat, és fokozza a rajongók részvételét.

Dél-Korea virtuális eszközként jelöli meg a tömegesen gyártott NFT-ket

A dél-koreai Pénzügyi Szolgáltatási Bizottság (FSC) egyértelmű iránymutatásokat adott ki arra vonatkozóan, hogy az ország mikor kezeli virtuális eszközként az NFT-ket.

Ha az NFT-k nem rendelkeznek a virtuális eszközöktől megkülönböztető jegyekkel, tömegesen gyártják őket, oszthatók és fizetésre használhatók, akkor a virtuális eszköz besorolás alá tartoznak.

Az FSC hangsúlyozta, hogy a nagy volumenű NFT-gyűjtemények fizetési módként szolgálhatnak, bár minden egyes esetet egyedileg fognak értékelni.

Az iránymutatások emellett felvázolják, hogy az NFT-k értékpapírnak tekinthetők, ha megfelelnek az ország tőkepiaci törvényében meghatározott kritériumoknak.

A New York-i ügyészség három embert vádol az „Evolved Apes” NFT-csalással

Az „Evolved Apes” NFT-csalással kapcsolatban álló három személyt az Egyesült Államokban utalási csalás és pénzmosás miatt vádolják.

Mohamed-Amin Atcha, Mohamed Rilaz Waleedh és Daood Hassan állítólag felhajtották az NFT-árakat, videojátékot ígértek, és 2021-ben 800 etherrel tűntek el, mintegy 2,7 millió dollár értékben.

A játék elindításáról szóló állítások ellenére a projekt heteken belül összeomlott.

Az ügyet tovább bonyolította, hogy Waleedh hamis ürüggyel próbált pénzt felvenni, és a vádakért legfeljebb 20 év börtönbüntetés szabható ki.

A bitcoin heti emelkedést mutat az NFT-eladási volumenében

A múlt héten az NFT-eladások 18,9%-kal emelkedtek, és 147,3 millió dollárt értek el.

Ezt elsősorban a Bitcoin-alapú NFT-k hajtották, amelyek eladásai megközelítették a 49,7 millió dollárt. Az Ethereum NFT-k 35,6 millió dolláros értékesítéssel szorosan követték a tendenciát.

Eközben a Polygon, az Immutable és a Blast kétszámjegyű növekedéssel a top blokkláncok közé került.

A Blast volumene több mint 95%-kal 4,6 millió dollárra ugrott, amit a kripto influencer NFT-k vezettek.

A Polygon Moon Girl NFT-je 643%-kal nőtt, megközelítve az 5,8 millió dollárt. Továbbá, az Immutable Guild of Guardians játéka 22%-kal 7 millió dollárra ugrott.

Olvastad már? Európa vezető zöld kriptobányászati vállalatává fejlődne a magyar Greenhash

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!