Kriptóval is támogatni lehet Trump kampányát

-

Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke, egyre inkább hangsúlyozza kriptoipar támogatását a 2024-es elnöki kampány részeként, és már többször is úgy hivatkozott magára, hogy ő lesz az első kriptoelnök.

Pénz beszél

Június elején Trump úgy nyilatkozott egy San Franciscóban tartott adománygyűjtő eseményen, amelyet a Craft Ventures általános partnere, David Sacks és tech milliárdos Chamath Palihapitiya szervezett, hogy ő lesz az első kriptoelnök Amerikában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az esemény során Trump 12 millió dollárt gyűjtött össze kampányának támogatására a november 5-i amerikai elnökválasztás előtt.

Trump ezen kívül újból kifejezte támogatását a kriptoipari vállalkozások iránt, és elmondta, hogy tervezi az iparág megsegítését, miközben rámutatott a Demokrata Párt ellenséges megközelítésére, amely szigorú szabályozásokat vezetne be.

Politikai eszköz lett a kriptoipar

Trump kijelentései mindössze egy héttel azután hangzottak el, hogy a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden éles kritikákat kapott a kriptoipartól.

Miután megvétózott egy határozatot, amely felülírta volna az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet, a SEC hírhedt, 121. számú Számviteli Irányelvét, amely arra kötelezi az intézményeket, amelyek kriptoeszközöket őriznek, hogy a kriptoeszközöket kötelezettségként tüntessék fel mérlegeiken.

A fejlődés megállíthatatlan

Trump több nyilvános kijelentést is tett a közelmúltban, amelyekben támogatását fejezte ki a kriptoipar iránt, és szemmel láthatóan komolyan veszi, hogy ebbe az irányba mozdul el a kampánya során

„Országunknak vezetőnek kell lennie ezen a területen, nem elégedhetünk meg a második hellyel. Nagyon pozitív és nyitott vagyok a kriptovaluta cégekre és minden, ezzel az új és fejlődő iparággal kapcsolatos dologra.”

Olvastad már? A stablecoin-gazdaság az elmúlt negyedévben több mint 11%-kal bővült

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Toncoin (TON) árfolyam elemkedés 06.14.

Prémium Toncoin (TON) A Bitcoin árfolyamának csökkenése mellett, ami az altcoinok szektorának visszaeséséhez vezetett, bizonyos nagy teljesítményt nyújtók emelkednek az árral szemben. Ilyen teljesítményt nyújt a Toncoin (TON),...

A MicroStrategy bejelentette a 650 millió dolláros értékpapír visszaváltását

A MicroStrategy Incorporated a mai napon sajtóközleményben jelentette be, hogy teljes mértékben vissza kívánja váltani a 2025-ben esedékes, 650 millió dollár értékű, 0,750%-os, átváltható, elsőbbségi...

Az altcoinok dacolnak a medvés trendekkel 2024 júniusában: Bonk (BONK), Algotech (ALGT), és Oasis Network (ROSE)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek világában, ahol a piaci hangulat gyorsan változhat, néhány kiválasztott altcoin ellenáll az iparágban uralkodó medvés trendeknek 2024 júniusában. Ezen ellenálló eszközök közül kiemelkedik a...

Már több az aktív cím a Telegram blokkláncán, mint az Ethereumon

A Telegram által fejlesztett The Open Network, a TON blokklánc ebben a hónapban folyamatosan felülmúlta az Ethereumot a napi aktív címek száma alapján. Rengeteg felhasználó, hatalmas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!