Donald Trump kiáll a kriptovaluták mellett az amerikai elnökválasztási versenyben Joe Biden ellen

-

A kriptoháború az amerikai választásokon elkezdődött, és a két elnökjelölt megpróbálja kihasználni a trillió dolláros iparágat, hogy megnyerje az elnökválasztási versenyt.

A közelmúltban a Bitcoin kritizálása után Donald Trump a kriptovaluták mögé állt, ezzel jelentős változást mutatva álláspontjában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Donald Trump kriptopolitikai alapok

Az X-en közzétett különböző videók szerint, amelyeket Frank Degods, a non-fungible token kitalálója és influencer tett közzé, Trump úgy tűnt, hogy az NFT ügyfeleit arra ösztönzi, hogy kriptoadományokat szándékozik elfogadni.

Donald Trump
Forrás: X

Trump korábban erősen kritizálta a Bitcoint, sőt „átverésnek” nevezte, de most teljes támogatást ígér a digitális eszközöknek, és azt ígéri, hogy véget vet a kriptókkal szembeni amerikai ellenségeskedésnek. Emellett digitális eszközökben fogad el kampányadományokat is.

Trump ígéri, hogy megvédi a kripto befektetők jogait, ellentétben Biden szabályozási megközelítésével. Bátor kijelentése, amelyben arra buzdítja a kripto rajongókat, hogy „szavazzanak Trump-ra„, éles ellentétben áll a Biden-kormányzat szabályozási megközelítésével, amelyet Trump a megértés hiánya és a nehézkes taktika miatt kritizál.

Trump ráadásul erősen akarja tartani az amerikai dollárt, de látja a kriptovaluták értékét is, és ígéri, hogy támogatja a kripto befektetőket.

Ez az újonnan szerzett támogatás kiterjed a vállalkozásaira is, Trump saját márkás NFT-ket indít, és kampányadományokat fogad el digitális eszközökben.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Kriptoreakció

A CoinMarketCap szerint a Joe Biden elnök által inspirált „Jeo Boden” mém érme 18,5%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában Donald Trump megjegyzéseit követően.

Donald Trump szkeptikusan nyilatkozott az érméről, megjegyezve annak magas, 240 millió dolláros piaci kapitalizációját.

Az Electric Capital társalapítója, Avichal Garg dicsérte Trump kriptóval kapcsolatos álláspontjának változását, megjegyezve a lehetséges következményeket, ha Biden továbbra is kripto-ellenes marad.

Mivel Trump a 2024-es elnökválasztásra készül, kampányának még nem kommentálta a hírt.

A demokraták és a republikánusok közötti huzavona

A Fox News újságírója, Eleanor Terret szerint a demokraták és a republikánusok közötti szakadék a kriptopénz szabályozásával kapcsolatban egyértelmű.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Biden elnök a SEC-hez hasonló szabályozó szervek mellé áll, míg Trump az ellenséges politikát igyekszik lebontani és aktívan felkarolni a digitális valutákat.

A kétpárti törekvések ellenére, amelyek bizonyos szabályozások, például a SAB 121 érvénytelenítésére irányulnak, a Biden-kormányzat továbbra is ellenzi, ami rávilágít a kriptorendszer szabályozásával kapcsolatos folyamatos kötélhúzásra a politikai színtéren.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Tanulj és keress: A 99Bitcoins ICO-ja túllőtt az 1,1 millión

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!