Tovább húzódik a SEC jogi eljárása a Ripple ellen

-

A Ripple Labs és az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) jelentős előrelépést tett a jogi csatározásukban, az SEC benyújtotta a végső válaszát a fellebbezési szakaszban.

A SEC érvelése szerint a Ripple állításai ellenére igenis lehetséges, hogy a cég a jövőben meg fogja szegni a törvényt, ezért mindenképpen ajánlott lenne valamilyen büntetést kiszabni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Van esély a törvényszegésre

A jogorvoslási beadványra adott friss válaszában a hatóság vitatta a Ripple azon állítását, hogy a cég nem volt meggondolatlan, és hogy a bíróság tévedett az XRP token jogi státuszát illetően.

Az SEC fenntartja álláspontját azzal kapcsolatban is, hogy a Ripple valószínűleg hasonló cselekményeket fog elkövetni a jövőben is, annak ellenére, hogy a Ripple nem sértett meg semmilyen törvényt a 2020-ban indított XRP-per óta.

A beadvány szerint a Ripple igyekezett lebecsülni a saját felelősségét, miközben kiemelte a SEC tisztviselőivel való együttműködését a 2013-as XRP kezdeti kibocsátása óta.

A SEC azonban hangsúlyozta, hogy a jog szerint, még ha a Ripple 2020 óta nem is sértett meg szabályokat, a jövőben is lehetséges újabb jogsértés.

Ami mindenki számára egyértelmű. Csak éppen a SEC éppen azt akarja elérni a bíróságon, hogy a Ripple legyen elítélve most, mert majd, valamikor, talán, esetleg, a jövőben megszegheti a törvényt.

A cég betartja a törvényt, de a SEC szerint ez nem fog sokáig tartani

A SEC érvelése szerint a Ripple azon ígéretei, hogy a per utáni jogi útmutatásokat követni fogja és a jövőbeli XRP-értékesítéseket a per rendelkezése alapján fogja átalakítani, félrevezetőek.

Az SEC állítja, hogy a Ripple félremagyarázza a rendeletet, és nem hajlandó elfogadni a korábbi üzletmenetével kapcsolatos következményeket.

A válaszában a hatóság vitatja a Ripple azon állításait, miszerint kizárólag az Egyesült Államokon kívüli és akkreditált befektetőknek adott el tokeneket, mivel ezeket a pontokat már korábban megcáfolták és elvetették.

Végső soron a SEC érvelése szerint a Ripple állításai nem zárják ki az előírások betartásának jövőbeli megsértését, így indokolt a büntetés.

Máshol jól használható törvényeket dolgoztak ki

A Ripple jogi vezetője, Stuart Alderoty a SEC válaszára reagálva megjegyezte, hogy a hatóság hírneve csak tovább romlik az ilyen lépések miatt.

sec
Forrás. X

A SEC a dokumentumokban úgy fogalmazott, hogy a Ripple elképzelése alapján a cég minden jól csinál, hiszen milyen sok külföldi működési engedélyt szereztek már meg,.

Alderoty viszont kihangsúlyozta, hogy a robusztus, az amerikainál sokkal jobb kriptoszabályozási keretrendszerrel rendelkező, külföldi és nemzetközi pénzügyi hatóságok meglepődhetnek azon, hogy az SEC a tevékenységüket a horgászengedélyek kiadásához hasonlítja.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Alderoty amiatt is kritizálta a SEC-t, hogy nem következetesen alkalmazza a törvényt, bár ennek ellenére optimistán nyilatkozott az XRP-per rendezésével kapcsolatban.

A kriptoközösség izgatottan várja az ügy kimenetelét, az elemzők pedig szeptember körüli végső ítéletre számítanak.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az amerikaiak többsége elavultnak tartja a pénzrendszert, de nem bíznak a kriptókban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!