Az amerikaiak többsége elavultnak tartja a pénzrendszert, de nem bíznak a kriptókban

-

A Digital Currency Group és a The Harris Group által készített friss felmérés kimutatta, hogy az amerikaiak jelentős része elavultnak tartja a jelenlegi pénzügyi rendszert.

Ugyanakkor a válaszadók szkeptikusak a kriptovaluta, mint megoldás iránt.

A felmérést 1200 személy megkérdezésével, az úgynevezett swing államokban végezték, amely azt jelenti, hogy a választásokon ezeken a helyeken nehéz előre megjósolni, hogy ki nyer.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A nagy többség szerint ideje leváltani a rendszert

A 2024. április 4. és 16. között lefolytatott felmérés szerint a válaszadók 70%-a úgy gondolja, hogy a jelenlegi pénzügyi rendszer elavult, 74%-uk pedig úgy véli, hogy felújításra szorul.

Ugyanakkor a résztvevőknek csak mintegy harmada hitte, hogy a kriptovaluták megoldhatják ezt a problémát.

Ezenkívül a válaszadók közel 75%-a nem tartotta a kriptovalutát igazságosabbnak a meglévő rendszernél, annak ellenére, hogy a 80% úgy véli, hogy a jelenlegi pénzügyi rendszer az elitet favorizálja a hétköznapi emberekkel szemben.

A kriptovaluta jövőjét illetően a vélemények megoszlanak. A swing szavazóknak csak a 41%-a értett egyet azzal, hogy a kriptovaluta a pénzügyi biztonság és fejlődés új útját jelenti, míg a 35% úgy véli, hogy ez jelenti a pénzrendszer jövőjét.

Érdekes módon jelentős különbség volt a válaszokban azok között, akik birtokolnak vagy korábban birtokoltak kriptovalutát, és azok között, akik még soha nem foglalkoztak vele.

A jelenlegi kriptotulajdonosok több mint 90%-a jelezte, hogy a következő hat hónapban vagy további kriptopénzt kíván vásárolni, és nem gondolkodik eladáson, míg a kriptóval nem rendelkezőknek csak 7%-a tervez befektetni ebbe az eszközosztályba.

A felmérés rávilágított a kriptovaluta pénzügyi jólétre gyakorolt hatására is. A kriptovalutát birtokló vagy birtokló szavazók mintegy 76%-a nyilatkozott úgy, hogy annak pozitív hatása volt a pénzügyi helyzetükre.

E megállapítások mellett a felmérés azt is vizsgálta, hogy a swing szavazók mennyire bíznak a politikai jelöltekben a kriptovaluta-fejlesztésekkel kapcsolatban.

Kiderült, hogy ezek a szavazók nem bíznak azokban a politikusokban, akik beavatkoznak a kriptoiparba anélkül, hogy kellően megértenék a technológiát.

Kampánytéma lett a kriptopiac

Érdemes megjegyezni, hogy a digitális eszközök már kampánytémává váltak a Republikánus Párt elnökjelöltjei számára.

Ron DeSantis floridai kormányzó, aki később visszalépett az indulástól, ellenezte a jegybanki digitális valuták, a CBDC-k bevezetését az Egyesült Államokban.

Donald Trump volt elnök még azt is ígérte, hogy megakadályozza a digitális dollár bevezetését, ha újraválasztják.

Egy friss interjúban a jegybanki digitális valuta lehetőségét nagyon veszélyes dolognak nevezte.

Trump legújabb megjegyzései egybeesnek a múlt hónapban New Hampshire-ben tartott gyűlésen tett kijelentéseiben, ahol szintén megígérte, hogy soha nem engedi a jegybanki digitális valuta létrehozását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A volt elnök elismerte Vivek Ramaswamy republikánus riválisát, amiért felvilágosította a CBDC-k veszélyeire.

Az amerikai válaszadók 73%-a úgy gondolja, hogy a jövőbeni elnököknek behatóan ismerniük kellene az olyan technológiák hátterét, mint a mesterséges intelligencia vagy a kriptopénzek.

A Coinbase pedig nemrégiben úgy nyilatkozott egy saját felmérés után, hogy a kaliforniai felhasználóinak nagy része szerint a 2024-es elnökválasztáson már központi szerepe lesz a kriptopénzeknek.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az Ethereum 3.000 dollár körül küzd, mivel a short pozíciók megugrottak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!