Az Ethereum 3.000 dollár körül küzd, mivel a short pozíciók megugrottak

-

A május 7-én tapasztalt árfolyamcsökkenés után az Ethereum (ETH) több likvidálást tapasztalt a long pozíciókban. Következésképpen több kereskedő döntött a short pozíciók mellett.

A megnövekedett shortolási aktivitás eredményeként az Ethereum árfolyama tovább csökkent, és a május 8-i kereskedés során a 3.000 dolláros árfolyam alá esett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum kereskedők az árcsökkenésre fogadtak

Az Ethereum tőzsdei likviditási térképének elemzése a Coinglass-on a short pozíciók dominanciáját jelezte a cikk írásakor.

A 24 órás időszak összesített short likvidációs tőkeáttétele 800 millió dollár fölé emelkedett.

Ez arra enged következtetni, hogy a kereskedők egyre inkább short pozíciókat vesznek fel, ami azt jelzi, hogy arra számítanak, hogy az ETH ára rövid távon tovább csökken.

ethereum
Forrás: Coinglass

A térkép további vizsgálata azt mutatta, hogy az elmúlt hét napra vonatkozó kumulatív tőkeáttételes pozíció meghaladta az 1,7 milliárd dollárt.

Tekintettel az előző kereskedési szakaszban uralkodó tendenciára, a kereskedők jelenlegi pozicionálása nem váratlan.

Az Ethereum long pozíciók érzik a feszültséget

Az elmúlt három napban az Ethereum long pozícióiban több likvidálás történt, mint a short pozíciókban.

A Coinglass likvidációs grafikonjára pillantva kiderült, hogy május 6. és 7. között a longok értéke meghaladta a 78 millió dollárt.

Ellenben a short likvidálások, ugyanebben az időszakban, körülbelül 18,3 millió dollárt tettek ki.

Forrás: Coinglass

Ez a trend a cikkírás idején is folytatódott, a long likvidálások meghaladták a 7 millió dollárt, míg a short likvidálások volumene 1,6 millió dollár körül mozgott.

Mélyebbre zuhan az ETH?

Az Ethereum árfolyamának napos időkereten megfigyelhető napi trendjére pillantva egy figyelemre méltó háromnapos csökkenés mutatkozott.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A cikk írásakor 3 ezer dollár körül kereskedett, kevesebb mint 1%-os csökkenéssel, az ármozgás a Bollinger-sáv által ábrázolt némi volatilitást jelzett.

Ez az esés még inkább bebetonozta az ETH-t egy medvés trendbe, a Relative Strength Index (RSI) 40-es értéken áll, ami erős medvés hangulatot jelez.

Olvastad már? A Hongkongi Bitcoin ETF-ek az első kiáramlást tapasztalják az indulás óta

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!