A Hongkongi Bitcoin ETF-ek az első kiáramlást tapasztalják az indulás óta

-

A kiáramlások kizárólag a ChinaAMC-ből érkeztek, amelyből hétfőn 75,36 BTC távozott a terméket illetően.

A hongkongi Bitcoin ETF-ek az április 30-i indulásuk utáni első visszaesésüket tapasztalták, mivel hétfőn volt az első kumulatív napi BTC kiáramlásuk.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kiáramlás a China Asset Management Bitcoin ETF-ből származott, míg a többi hongkongi székhelyű terméknél nem volt forgalom.

A hongkongi ETF-ek szerény beáramlásokat tapasztalnak

A Farside adatai szerint a China AMC Bitcoin ETF-ből 4,9 millió dollárnyi kiáramlás történt hétfőn.

Forrás: farside.co.uk

A többi hongkongi Bitcoin és Ethereum ETF ezzel szemben „nulla” beáramlást jelentett, kivéve a Bosera Ethereum ETF-et, amely 3,2 millió beáramlást látott hétfőn.

A múlt heti indulásukat követően a három hongkongi Bitcoin ETF az első héten 262 millió dollárnyi kezelt vagyont (AUM) gyűjtött össze.

Ezen jelentős AUM-számok ellenére a hongkongi Bitcoin és Ethereum ETF-ek eszközbeáramlása kevesebb mint 14 millió dollárt tett ki az indulásuk első hetében.

Ez az adat elhalványul azokhoz a dollármilliárdokhoz képest, amelyek még januárban áramlottak az amerikai spot Bitcoin ETF-ekbe.

Közben a hongkongi spot Ethereum ETF-ek, a világ első ilyen jellegű ETF-jei nem voltak jelentős hatással, május 6-ig összesen 54,2 millió dollár volt az AUM-juk és 9,3 millió dollár a beáramlásuk.

A hongkongi ETF-ek teljesítményével kapcsolatos aggodalmak

A hongkongi spot ETF-ek nem túl meggyőző teljesítménye ellenére a Bitcoin hétvégén emelkedést produkált, és a múlt heti 57.000 dollár alatti értékről most 64.000 dollár közelében kereskedik.

Eric Balchunas, a Bloomberg vezető ETF-elemzője azt tanácsolta a befektetőknek, hogy ne számítsanak jelentős számokra Hongkongban az amerikai piachoz képest.

Forrás: X

Elmondta, hogy a hongkongi ETF-ek 310 millió dolláros AUM-ja az amerikai piacon 50 milliárd dollárnak felel meg.

Ezek az ETF-ek tehát már ugyanolyan jelentősek a helyi piacon, mint az amerikaiak a sajátjukon.

A hongkongi részvényszektor aránylag kicsi, a teljes piaci tőke 4,5 billió dollár, szemben az összes amerikai tőzsdén jegyzett részvények 50 billió dolláros értékével.

Ezenkívül a hongkongi részvényszektor likviditási kihívásokkal küzd a szárazföldi Kína 2022 óta tartó lassabb gazdasági növekedése miatt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az OSL kriptotőzsde által nemrégiben készített tanulmány szerint a hongkongi kriptoérzékeny befektetők közel 80%-a szándékozik befektetni az új spot Bitcoin és Ethereum ETF-ekbe.

Azonban ezek az eszközök jelenleg elérhetetlenek a szárazföldi kínai befektetők számára, hacsak nem rendelkeznek hongkongi illetőséggel is.

Ez a korlátozás különösen az Egyesült Államokhoz képest alacsonyabb tranzakciós volumenhez vezethet az ETF-ek esetében.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A legjobb altcoinokat megvenni & HOLD, a 100X nyereségért az altcoin szezonban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!