A stablecoin-gazdaság az elmúlt negyedévben több mint 11%-kal bővült

-

Az elmúlt 90 napban a stablecoin-gazdaság több mint 11%-kal bővült, és 16,23 milliárd dollár áramlott a fiatalapú kriptotokenek piacára. Az elmúlt 30 napban az USDE, a negyedik legnagyobb dollárhoz kötött coin 46,1%-os növekedést regisztrált.

Míg az elmúlt egy hónapban minimális növekedés volt tapasztalható a stablecoin-gazdaságban, az előző 90 napban 16,23 milliárd dollárnyi beáramlás érkezett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Például március 11-én a tether piaci tőkeértéke 101,18 milliárd dollár volt, ami mára 112,5 milliárd dollárra emelkedett. Ez azt jelzi, hogy a szezon során a USDT kínálata 11,32 milliárd dollárral nőtt.

stablecoin
Forrás: archive.ph

Következésképpen a USDT az elmúlt 90 napban a stablecoin-piacra érkező 16,23 milliárd dollár több mint 69%-át tette ki. Az elmúlt egy hónapban az USDT kínálata 1,3%-kal nőtt.

Eközben a Circle USD Coin (USDC) 2,7%-os csökkenést tapasztalt az elmúlt hónapban, mégis növekedést mutatott a 90 napos időszak alatt.

A március 11-i 29,88 milliárd dolláros piaci tőkeértékről mára 32,23 milliárd dollárra emelkedett.

A MakerDAO DAI tokenje 90 nappal ezelőtt 4,55 milliárd dolláros piaci értéknél járt, ma vizont már 5,26 milliárd dollárnyi stablecoinjuk van forgalomban, annak ellenére, hogy a szám az elmúlt hónapban 3%-kal csökkent.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az Ethena USDE-je, amely 90 nappal ezelőtt a hatodik legnagyobb volt a piaci tőkeérték alapján, mára a negyedik helyre lépett elő.

Akkor 848 millió dolláros piaci tőkeértékkel büszkélkedett, miután 30 nap alatt 334%-os növekedést produkált.

Mára az USDE piaci kapitalizációja 3,36 milliárd dollárra emelkedett, az USDE kínálata pedig 46,1%-kal nőtt az elmúlt hónapban.

A First Digital FDUSD-je, amely március 11-én a negyedik helyen állt a piaci kapitalizáció tekintetében, az ötödik helyre csúszott vissza, az elmúlt 30 napban 14,2%-kal csökkent, így a piaci kapitalizációja 3,27 milliárd dollárra zsugorodott, amellyel a rangsorban éppen az USDE alatt foglalhat helyet.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Nehezebb a Bitcoin útja a 75 ezer dollárig, mint gondoltuk?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Az Ethereum ETF-ek az ETH árát az év végére 20.000 dollárra nyomhatják?

A kriptovilág izgalomtól pezseg az Ethereum ETF-ek számára a közelmúltban adott zöld utat követően. Ez mérföldkőnek számító döntés, és ugyanúgy átformálhatja a piacokat, mint ahogyan...

A Kraken a Tottenham Hotspur hivatalos kriptopartnere lesz

A Kraken megosztja a Tottenham Hotspur-rel azt a víziót, hogy miként lehet kihasználni az olyan élvonalbeli technológiákat, mint a blokklánc, az ügyfelek és a szurkolók...

A Solana 2500 dollárig, a CYBRO és a MATIC 25 dollárig? Minden, amit tudni kell az ETH ETF indulásáról és az altcoinok jövőjéről

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, lélegzetvisszafojtva várja a potenciális bikafutást. Az altcoinok továbbra is csábító belépési pontokon tartózkodnak, ami egy közelgő emelkedésre utal. A legújabb suttogások a közösségben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!