Nehezebb a Bitcoin útja a 75 ezer dollárig, mint gondoltuk?

-

A Bitcoin (BTC) a short-term holder (STH) megvalósult kapitalizáció mérőszámában gyors emelkedést tapasztalt.

A megvalósult kapitalizáció a piaci kapitalizáció egy olyan változata, amelyet a jelenlegi piaci ár helyett az érme legutóbbi mozgási ára alapján számolnak ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A realizált tőkekapacitás közelmúltbeli emelkedése azt jelentheti, hogy egy helyi csúcs van kialakulóban.

Vajon ez azt jelenti, hogy a következő napokban egy visszalépést látunk a 66 ezer dolláros régióba, vagy az árfolyam megcélozza a likviditási klaszter feletti szintet egy korrekció előtt?

A Bitcoin rövid távú tulajdonosai nyereséget vesznek fel

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Amr Taha elemző a CryptoQuant Insights-on közzétett bejegyzésében megjegyezte, hogy az STH realizált piaci kapitalizáció változása drasztikusan 10 milliárd dollár fölé ugrott.

Megállapította, hogy a 6 milliárd dollár feletti STH realizált tőkeemelkedések általában a tulajdonosok kis nyereséget realizáló és a piaci csúcsok idején belépő vevőkkel járnak együtt.

Ez nem garantál azonnali esést, de 2023 márciusa óta a 6 milliárd dollár feletti STH megvalósult tőkeemelkedéseknél a következő hetekben korrekció kezdődött.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A mérőszám a hosszú távú tulajdonosok (LTH) és az STH esetében is nyomon követi a realizált cap változását. 2024 márciusában az LTH 7 napos realizált cap metrika 6 milliárd dollár alá esett.

Ez rendszerint az LTH-k profitfelvételi aktivitását jelzi, és helyi csúcsokat jelezhet.

A Bitcoin egyelőre nem tudott a márciusban 73,700 dolláron elért történelmi csúcs fölé emelkedni. Az STH aktivitás megakaszthatja a bikák terveit.

A hálózat stagnálásának figyelmeztető jelei

Forrás: Santiment

A befektetett dollár átlagéletkor (MDIA) március közepe óta emelkedő tendenciát mutat. Az MDIA a hálózaton lévő tokenek átlagos életkorát számítja ki a vételi árukkal mérve. Az emelkedő tendencia bikás jel.

Amikor elhúzódó ideig emelkedik, az a hálózat stagnálásának jele lehet a kevesebb tranzakció miatt. A szunnyadó tokenek korai jele lehet annak is, hogy nem érkeznek új befektetők.

Az MVRV-arány azt mutatta, hogy a tulajdonosok egészséges nyereséggel rendelkeznek, de a közelgő profitfelvételtől való félelem e mérőszám miatt nem kell, hogy nagy legyen.

Forrás: Hyblock

A likvidációs hőtérkép a jelenlegi piaci árak alatti likvidációs szintek viszonylagos ritkaságát mutatta. Ellenben a 73- 75 ezer dolláros régió tele volt short likvidálásokkal.

Ezt a likviditási medencét a következő lefelé irányuló mozgás előtt ki lehet söpörni.

A feleződés után közel két hónap telt el, és a Bitcoin trendje továbbra sem egyértelmű. Történetileg a BTC harmadik negyedéves teljesítménye viszonylag gyenge volt.

A befektetők hosszú, elhúzódó csatára kell, hogy felkészüljenek.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A 2024-es bullish kriptokörnyezet nyertesei a 71 ezer dolláros BTC, és a fejlődőképes 99Bitcoins

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A vicces Sealana ICO-ja hamarosan kiteszi a STOP táblát

A Solana napjainkra a mém érmék blokkláncává vált, és már számos sikertörténetet nézhetett végig közvetlenül az első sorból. Az idei, 2024-es év különösen eseménydús a...

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!