Már az EU-ban is használhatják a paypalos feltöltés lehetőségét a MoonPay ügyfelei

-

A MoonPay bejelentette, hogy az Európai Unió és az Egyesült Királyság ügyfelei számára újabb fiat beutalási lehetőséget integrál.

Az ügyfelek Európa-szerte hamarosan a PayPal-t is használhatják majd kriptovásárláshoz a MoonPay platformon belül.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az integráció jelenleg az európai felhasználók 1%-a számára érhető el, és a következő hetekben az egész régióra kiterjesztik, Horvátország, Izland és Magyarország lakosai számára azonban nem lesz elérhető.

Új beutalási lehetőséget vezet be a MoonPay

Sajtóközleményében a MoonPay arra hivatkozott, hogy a PayPal a harmadik legnépszerűbb fizetési mód az Egyesült Államokban az Apple Pay és a hagyományos bankkártyák után.

Ivan Soto-Wright, a vállalat vezérigazgatója és társalapítója kitért arra, hogy a PayPal könnyebb felhasználói élményt nyújt az új ügyfelek számára:

„Ez a lépés lehetővé teszi számunkra, hogy súrlódásmentes élményt nyújtsunk, és csökkentsük a belépési korlátokat, hogy új felhasználókat vonjunk be a világ minden tájáról, kényelmet és bizalmat biztosítva növekvő ügyfélkörünknek.”

A PayPal mint lehetőség már 48 amerikai államban érhető el az ügyfelek számára, New York és Texas kivételével.

A PayPal belép a kriptoökoszisztémába

2023 augusztusában a PayPal bejelentette U.S. dollár stablecoinját, a PayPal USD-t.

A stablecoin 1:1 arányban készpénzzel és rövid távú készpénzegyenértékesekkel van fedezve.

Más túlbiztosított stabilcoinok közé tartozik a Circle USDC és a Tether USDT, amely a legnagyobb stablecoin a piaci kapitalizáció alapján.

Nemrégiben, 2024 májusában a PayPal PYUSD-t telepített a Solana-hálózatra, hogy kihasználja a Solana nagy áteresztőképességét és alacsony tranzakciós költségeit.

A PayPal Solanán történő telepítése a stablecoin rendszeres használatát hivatott megkönnyíteni a mindennapi vásárlásokhoz és személyes tranzakciókhoz.

Az eredetileg az Ethereumon ERC-20-as tokenként bevezetett stabilcoin az Ethereum alaprétegének alacsony, 12-15 tranzakció/másodperces sebessége és a hálózati torlódásokból eredő magas költségek miatt volt korlátozott.

Röviddel a solanás bevezetése után a PayPal bejelentette, hogy a PYUSD a Solanán további diszkrét adatvédelmi opciókat, úgynevezett „bizalmas átutalásokat” is tartalmaz.

Ez az adatvédelmi funkció lehetővé teszi a kereskedő számára, hogy a tranzakció összegét elrejtse a nyilvánosság elől, miközben megfelel a jelentési előírásoknak.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A stablecoinok szerepe

A stablecoinok a fiat valuták tokenizált digitális reprezentációi, amelyek mögött vagy valós készpénztartalékok és készpénzegyenértékesek állnak 1:1 arányban.

Lehetnek azonban algoritmikusak is, ebben az esetben nem feltétlenül rendelkeznek készpénztartalékkal.

Az algoritmikus stablecoinok digitális algoritmusok és automatizált folyamatok segítségével működnek, hogy a stablecoin értékét ahhoz az alapul szolgáló pénznemhez kötve tartsák, amelyet a digitális token képviselni hivatott.

Ezek a tokenizált fiat-egyenértékesek likviditást biztosítanak, kiterjesztik a banki szolgáltatásokat az alulszolgáltatott területekre, csökkentik a tranzakciós költségeket, és hatékonyabb megoldást nyújtanak a határokon átnyúló fizetésekhez.

Olvastad már? 13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!