PayPal PYUSD stablecoin érkezik a Solana hálózatra

-

A PayPal elindította az amerikai dollárhoz kötött stablecoinját, a PYUSD-t a Solana blokkláncon is, miután 2023-ban először az Ethereum hálózaton jelent meg.

A várakozások alapján a PYUSD így alkalmasabb lesz a kereskedelmi felhasználáshoz, mivel a Solana hálózaton gyorsabbak és olcsóbbak a tranzakciók.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A piaci kapitalizáció alapján ötödik helyen álló Solana gyorsan növekedett az Ethereum mellett, mivel a fejlesztők számára egy nagy sebességű hálózatot kínál, amely a különböző applikációk széles körét támogatja, köztük a játékokat és a decentralizált pénzügyi alkalmazásokat is.

Az Artemis, egy blokklánc-elemző platform a PayPal adatainak alapján közölte, hogy a Solana a leggyakrabban használt blokklánc a stablecoin-átutalásokhoz.

Legyen gyors, és legyen olcsó

A PayPal a Solana sebességére és költséghatékonyságára összpontosított, mivel ezek a tulajdonságok alkalmassá teszik a PYUSD-t a hálózatra.

A vállalat szerint a PYUSD sebessége növelni fogja az elfogadási arányát.

Jose Fernandez da Ponte, a PayPal alelnöke elmondta, hogy az eredeti ötlet a PYUSD mögött egy kereskedelemre specializálódott digitális valuta létrehozása volt.

Tavaly a PayPal a Paxos Trust segítségével bocsátotta ki a PYUSD-t, amelyet készpénz és rövid lejáratú kincstári jegyek fedeznek.

„A PayPal motivációja a PYUSD fejlesztésére az volt, hogy egy stabil, online valutát hozzon létre, amely kifejezetten a kereskedelem számára készült.”

Új területek meghódítása, egyszerre egy hálózat

Ezen felül az is szerepelt a célok között, hogy az ügyfelek most már a Venmón is megvásárolhassák a PYUSD-t.

A vállalat közölte, hogy bár néhány ügyfél már most is képes a stablecoin vásárlására a Venmón, de a funkciót várhatóan a következő hetekben minden felhasználó számára elérhetővé teszik.

A stablecoin könnyen megvásárolható a nagy tőzsdéken és váltókon, mint például a Crypto.com, a Coinbase és a Kraken.

A PayPal Solana hálózaton való integrációja a kriptopiac szempontjából még érdekesebb lehet.

Például bizonyítékul szolgálhat arra, hogy az egyik legnagyobb fizetési feldolgozó fennakadás nélkül használja a blokklánc hálózatokat a saját, hagyományos alkalmazásaihoz.

A Solana hírhedt az üzemszüneteiről, így még vannak kockázatok a területen, de ez elindíthatja a változást a digitális valuták szélesebb körű elfogadása felé a mindennapi tranzakciókban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Lépést tartani a versenytársakkal

A Solana alkalmazása bizonyos mértékig arra ösztönözheti a többi vállalatot is, hogy blokklánc-technológiákat vezessenek be pénzügyi használatra, és megváltoztassák stratégiájukat.

Az Egyesült Államokban várhatóan jövőre vezetik be az új számviteli szabványokat, amelyek még kényelmesebbé teszik a vállalatok számára a digitális valuták tartalékeszközként való tartását és a PYUSD-hez hasonló valuták használatát.

Bár továbbra is fennállnak a kriptovaluták magas volatilitásával kapcsolatos problémák, a PayPal Solanára való áttörése, és a PYUSD terjesztése nagy lépést jelent a kriptopénzek hagyományos pénzügyi rendszerekbe való integrálása felé.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Binance: a helyzet most épp nem derűs, de korántsem reménytelen a kriptopiacon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a kriptoszabályozások jönnek az EU-ban 2025-ben

Az Európai Unióban egy egyre komolyabb kriptoszabályozás van kialakulóban, a változásnak pedig a MiCAR az egyik sarokköve. A MiCAR valódi hatása azonban – más kritikus fontosságú...

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!