Milyen hatással lehet a Paypal stablecoinja az Ethereumra?

-

A PayPal USD (PYUSD) belépését a kriptopénzek piacára taps és kritika egyaránt fogadta.

Azok számára, akik az előbbihez csatlakoznak, a PYUSD fejlődése az ökoszisztéma fokozott elfogadottságát jelenti.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mások viszont kritizálták a lépést. Ez utóbbi csoport a stablecoin fejlesztését kontrasztosnak és a szektor alapjait megzavarónak minősítette.

Még nem árazták be

A Bloomberg elemzője, Jamie Coutts azok közé tartozott, akik szerint az esemény lehetséges következményei még nem tükröződtek a piacon lévő eszközök, különösen az Ethereum (ETH) jelenlegi áraiban.

Coutts szerint a PayPal 435 millió felhasználója az Ethereum egymillió aktív címével szemben azt jelenti, hogy a blokklánc még mindig komoly növekedési potenciállal rendelkezik. Ez viszont pozitívan befolyásolhatja az ETH értékét.

Ennek a véleménynek a lehetséges oka az, hogy a PayPal ERC-20-as tokenként indította el a PYUSD-t az Ethereum blokkláncán.

Bár az Ethereum megszilárdította magát a blokklánc terület meghatározó erejeként, egy jelentős szereplő megjelenése egy saját USD-alapú digitális valutával javíthatja az ETH vonzerejét és aktív használatát.

Eközben a PYUSD, amely csak néhány napja indult el, szabályozási ellenőrzésbe ütközött.

John Reed Stark, az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) korábbi internet-felügyeleti vezetője szerint a Federal Reserve figyelmeztetést adott ki a PayPal stablecoinjával való tranzakciókkal kapcsolatban.

A stablecoin vizsgálata

A Fed legutóbbi lépése talán nem meglepő, tekintve, hogy az amerikai környezet mennyire ellenségesen viselkedett a kripto cégekkel szemben.

A figyelmeztetés alapján a Fed megjegyezte, hogy a fizetési óriásnak bizonyítania kell, hogy a stablecoin biztonságos és megbízható módon működik.

Az ügynökség január 27-i sajtóközleményére is hivatkozott ennek alátámasztására.

Stark tweetje, amelyet az ügynökség közleményéből formáltak, így szólt:

„A Federal Reserve legújabb felügyeleti levele előírja, hogy az amerikai jegybankrendszerhez tartozó állami bankoknak írásos felügyeleti nemleges állásfoglalást kell beszerezniük a Fedtől, mielőtt a fizetések megkönnyítésére használt dolláralapú tokeneket, például stablecoinokat – pontosan olyan stablecoinokat, mint amilyeneket a PayPal most vezetett be – kibocsátanának, tartanának vagy tranzakciókat hajtanának végre velük.”.

Gracy Chennel, a Bitget kriptotőzsde ügyvezető igazgató beszélt az ügyről. Chen szerint a PYUSD bevezetése nagyon előnyös lehet az USA számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Úgy vélte, hogy a kripto-PYUSD-re való átváltás javíthatja a fizetések kényelmét az országban. Chen emellett egyetértett a fent említett Coutts álláspontjával is.

A szabályozással kapcsolatban Chen elmondta,

„A PYUSD bevezetése is rávilágítani látszik arra, hogy az amerikai digitális valuták szabályozási politikája az egyértelműség és a lazítás irányába halad. Július 28-án az amerikai képviselőház pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottsága kijelentette, hogy a 2023. évi Clarity for Payment Stablecoins Act, és a PYUSD hivatalosan is teszt és kísérlet volt a Stablecoin Act betartására”.

Olvastad már? Egy nigériai kereskedelmi szövetség betiltatná a Binance tőzsdét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!