A felhasználók a piaci ingadozások ellenére is hisznek az Ethereumban

-

A pozitív számú ethereummal rendelkező címek száma meghaladta a 104 milliót, ami az Ethereum 2015-ös indulása óta erőteljes növekedési pályát jelez.

Az Ethereum (ETH), a második legnagyobb kriptopénz a bolygón és a legnagyobb hálózat a non-fungible tokenek (NFT) és a decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazások számára, továbbra is egy olyan erő, amellyel számolni kell a folyamatosan változó kriptotérségben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Glassnode on-chain elemző cég adatai szerint az ETH tokenek pozitív számával rendelkező címek száma 104 millió fölé ugrott, ami erőteljes növekedési pályát jelez a közel nyolc évvel ezelőtti indulás óta.

Forrás: Glassnode

Miközben a piac az évek során hullámvölgyeket élt át, a legnagyobb altcoin iránti étvágy sértetlen maradt.

A 2002-es kriptotél azonban óvatossá tette a befektetőket a digitális eszközökkel kapcsolatos kockázatokkal kapcsolatban.

A 2o23-as erőteljes fellendülés azonban nagymértékben segített eloszlatni a negatív hangulatot.

Az ETH nem nulla címszámát tekintve egy év alatt (YTD) 13%-ot nőtt.

Az egyéni befektetők növekedési potenciált látnak

Érdekes módon a lakossági befektetők jelentős érdeklődést mutattak az ETH hosszú távú kilátásai iránt.

A Santiment adatai rávilágítottak, hogy a 0-10 ETH-t birtokló pénztárcák által felhalmozott kínálat jelentősen nőtt az elmúlt négy évben.

Gyakran az egyéni kriptohasználói trendeket elnyomja a bálnák és a nagybefektetők kavalkádja.

Ha azonban a kriptoeszközök a megtakarítások és a tranzakciók kedvelt formájává kívánnak válni, elengedhetetlen, hogy a nagyközönség elfogadja őket.

ethereum
Forrás: Santiment

A stakingnek is megvan a maga szerepe

A Staking, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az ETH-állományukat a hozam reményében zárolják, lehet az egyik fő katalizátor a lakossági elfogadás növekedése mögött.

A két nagy esemény – az egyesülés és a Shapella frissítés – végrehajtása óta a staking jövedelmezővé vált, az ETH-ban lévő tétes érték folyamatosan új történelmi csúcsokat (ATH) ér el.

A DeFi aktivitás újra fellendül

Félretéve a nem nulla címek ígéretes növekedését, az Ethereum decentralizált pénzügyi (DeFi) területe is a fellendülés jeleit mutatta.

Az IntoTheBlock szerint az Ethereumban lezárt teljes érték (TVL) a múlt heti mélypontokról augusztus 9-re 41,5 milliárd dollárra pattant vissza.

Forrás: IntoTheBlock

A DeFi befektetők által tanúsított növekvő érdeklődést azonban nem tükrözte az ETH árfolyam-aktivitása.

Az altcoin bikái augusztus eleje óta nehezen tudták 1870 dollár fölé emelni az árfolyamot.

A cikk írásakor az ETH 1856,66 dolláron cserélt gazdát, derült ki a CoinMarketCap adataiból.

Olvastad már? Peter Schiff reakciója az inflációs adatokra és hatása a piacokra

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!