Peter Schiff reakciója az inflációs adatokra és hatása a piacokra

-

A híres pénzügyi elemző, Peter Schiff kritikus szemmel néz a legújabb amerikai inflációs adatokra, és azt sugallja, hogy a Federal Reserve (Fed) erőfeszítései a növekvő árak elleni küzdelemben megbicsaklanhattak.

A júliusban közzétett adatok szerint az éves inflációs ráta 3,2% volt, és havi szinten 0,2%-kal emelkedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Habár ezek a mutatók kissé elmaradtak a 3,3%-os piaci várakozásoktól, Schiff azt állítja, hogy a központi bank intézkedései eredménytelenek.

Schiff, aki jól ismert a kriptopiac szkeptikusa és a Bitcoin hangos kritikusa, azt állítja, hogy a helyzet messze van a kontroll alatt.

Elutasítva a pénzügyi médiában terjedő narratívát, azt állítja, hogy a jelentett számok nem jelentenek győzelmet a Fed számára az infláció elleni háborújában.

Schiff véleménye szerint a maginflációs ráta közelíti a legalacsonyabb szintet, míg az összesített mutató valószínűleg emelkedni fog, a magas olajárak hatására.

Szerinte a Fed képtelen megfékezni az inflációs nyomásokat, ami már most is látható.

Ahogy ma megnyílik az amerikai részvénypiac, a fő mutatók pozitív irányba mozdulnak el az inflációs adatok közzétételét követően.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az árak növekedtek a várakozásoknak megfelelően, bár nem drámaian. Ez a biztató trend új lendületet adott a piacon, újra felélesztve a vásárlók „kockázatvállalási hajlandóságát”.

Ezzel ellentétben a Bitcoin, amelyet Schiff gyakran kritizál, ellentmondó teljesítményt mutatott, és az nyitási árától 0,4%-kal csökkent.

Olvastad már? Hogyan befolyásolhatja a Bitcoin árat az inflációs adatok változása?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!