Hogyan befolyásolhatja a Bitcoin árat az inflációs adatok változása?

-

A Bitcoin (BTC) az elmúlt időszakban a 29.500 dollár környékén mozgott, miközben a piac izgatottan várja az Amerikai Egyesült Államok Fogyasztói Árindex (CPI) legfrissebb adatait.

A CPI olyan fontos tényező, ami hatással lehet az Amerikai Központi Bank, azaz a Federal Reserve kamatdöntéseire.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Miért fontos a CPI az árfolyam szempontjából?

Nos, a Federal Reserve kamatpolitikájának alakulására kihathat, így befolyásolhatja a Bitcoin és más piaci eszközök árát.

Múlt hónapban, júniusban, az index a legutóbbi két év legalacsonyabb pontján állt, és széles körben azt várták, hogy júliusban ismét csökkenni fog.

Maga a CPI adat várakozása 3.3% körül van, de az igazi kérdés az, hogy valóban így lesz-e, és hogy ez milyen hatással lesz a piacokra.

Michaël van de Poppe, a Eight nevű kereskedelmi vállalkozás alapítója és vezérigazgatója azt kérdezi:

„3.3% az elvárás, de meg is kapjuk majd, és hogyan reagálnak majd rá a piacok?”

Poppe megjegyzi, hogy van esély arra, hogy a CPI értéke növekedjen. Ez pedig olyan helyzetet teremthet, amely nyomást gyakorol a kockázatosabb eszközökre, ideértve a kriptovalutákat is, mivel azok kedveznek egy laza monetáris politikának.

JPMorgan Chase is arra figyelmeztetett, hogy az inflációs értékek újra felgyorsulhatnak.

Az egyik közgazdász, Mohamed El-Erian, elmagyarázta, hogy a fő bizonytalanság két kérdést érint, amelyek korábban nem látszottak veszélyforrásnak a júliusi számok szempontjából:

az energiával és élelmiszerárakkal kapcsolatos áremelkedés hatása, valamint a szolgáltatási árinfláció relatív kitartása.

Néhány kereskedő szerint ugyanakkor a Bitcoin és más kriptovaluták ára inkább lefelé mozdulhat el.

Mark Cullen népszerű kereskedő például azt mondja:

„Az árfolyam mozgása kapcsán, úgy gondolom, hogy a Bitcoin és a kriptovaluták szórakoztató időszakot hozhatnak nekünk, de végső soron kissé lefelé hajlok.”

bitcoin
Forrás: Mark Cullen/X

Fontos tudni, hogy a piac várakozásai a kamatemelésekkel kapcsolatban jelenleg arra hajlanak, hogy az Amerikai Központi Bank a következő ülésén szeptemberben szünetet tartson a kamatemelésekben.

Ezt a CME Group FedWatch eszköze is alátámasztja, amely szerint a szünet valószínűsége az írás idején már meghaladta az 85%-ot.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Azonban ne feledjük, hogy a kriptopiacok mozgását nemcsak az inflációs adatok befolyásolják.

Azok, akik az árak alakulását követik, azt is figyelemmel kísérik, hogy milyen a likviditás a piacon.

Forrás: CME Group

A BTC jelentős vevőtámogatása 29.000 dollár alatt van

A Monitoring Resource Material Indicators eközben ismertette Binance BTC/USD
order book elemzése például azt mutatja, hogy azonnali támogatás hiányában könnyen bekövetkezhet árfolyamcsökkenés.

Összességében tehát a Bitcoin és más kriptovaluták ára különböző tényezők eredményeképpen változhat.

Mindenesetre érdemes figyelni a CPI adatokat és a piaci fejleményeket, hogy megértsük, milyen hatással lehetnek ezek az eszközök árára és a piaci hangulatra.

Source: Material Indicators/X

Olvastad már? Az SEC fellebbezést és elhalasztást kér a Ripple (XRP) ügyben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!