A Ripple csatlakozik a BIS határokon átnyúló fizetési munkacsoportjához

-

A blockchain-alapú digitális fizetési hálózat, a Ripple, csatlakozott a Bank for International Settlements (BIS) határokon átnyúló fizetési interoperabilitás és kiterjesztés (PIE) munkacsoportjához.

Az újonnan alakult PIE munkacsoport a BIS Fizetési és Piaci Infrastruktúra Bizottságának része, és célja a határokon átnyúló fizetések fejlesztése.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek keretében a munkacsoport javítani fogja a fizetési rendszerek elérhetőségét, meghosszabbítja a fizetési rendszer működési idejét és kapcsolatokat hoz létre különböző fizetési rendszerek között.

Ide tartozik az alkalmazás programozási felületek (API-k) összekapcsolása és a kommunikáció aspektusainak összekapcsolása.

A Ripple olyan pénzügyi infrastruktúrák közé tartozik, amelyek részt vesznek a munkacsoportban.

A blockchain-alapú fizetési hálózat együttműködik más munkacsoport-tagokkal, például a Mastercarddal és a SWIFT-tel, hogy elérjék a BIS célját: a határokon átnyúló fizetések interoperabilitásának fejlesztése.

A BIS kiemelte, hogy a magán- és közszféra közötti együttműködés kulcsfontosságú a G20 határokon átnyúló fizetési programjában.

A BIS elismeri, hogy a fizetési rendszerek fejlesztéséhez globális összehangolásra és együttműködésre van szükség mind a közszféra, mind a magánszektor érdekeltjei között.

Eközben a United States Securities and Exchange Commission (SEC), azaz az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet, és a Ripple Labs közötti per legújabb fejleménye szerint a SEC egy interlocutory fellebbezést keres az ügyben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Augusztus 9-én az SEC egy levelet küldött a per lefolytatásáért felelős bírónak, és jelezte, hogy véleménye szerint egy fellebbviteli bíróság friss megvizsgálása szükséges.

Az SEC úgy gondolja, hogy a döntés felülvizsgálata indokolt, még akkor is, ha az ügy továbbra is folyamatban van.

Olvastad már? Az amerikai elnökjelölt szerint egy nukleáris háború mindenkire hatással lenne

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!