Az SEC fellebbezést és elhalasztást kér a Ripple (XRP) ügyben

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) egy levelet küldött a kerületi bírónak, Analisa Torresnak, hogy engedélyt kérjen egy interlocutory fellebbezés benyújtására az XRP ügyben folyó SEC kontra Ripple perben.

Emellett a biztonságpiaci felügyelet kérelme „az eljárást leállító körzetbírósági eljárást keresi”.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az SEC fellebbezése a Ripple (XRP) ügyben

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) szerda reggel levelet küldött a kerületi bírónak, Analisa Torresnak, hogy engedélyt kérjen egy interlocutory fellebbezés benyújtására az XRP ügyben folyó SEC kontra Ripple perben.

Fellebbezésről beszélünk akkor, amikor az valamennyi állítás megoldására való tekintet nélkül előterjesztésre kerül valamennyi fél részéről.

A levélben ez áll:

Konkrétan az SEC azért kér engedélyt, hogy igazolja a bíróság állásfoglalását, amely szerint a vádlottak „Programmatic” ajánlatai és értékesítései az XRP vásárlók felé kriptovaluta kereskedési platformokon, valamint a Ripple „Egyéb Kiosztásai” munka és szolgáltatások fejében nem jelentették az értékpapírok ajánlatát vagy értékesítését az SEC kontra W.J. Howey Co., 328 U.S. 293 (1946).

„Az interlocutory felülvizsgálat indokolt itt. Ezek a két kérdés olyan jogi irányító kérdéseket tartalmaznak, amelyekkel kapcsolatban jelentős véleménykülönbségek mutatkoznak, amint azt már egy intra-district felosztás is tükrözi, amely már kialakult” – állítja a biztonságpiaci felügyelet.

Az SEC továbbá kifejtette, hogy „a kérelem a körzetbírósági eljárás leállítását is keresi”, megjegyezve, hogy „a leállítás elrendelése indokolt ebben a bíróságban”.

A Crypto Law elmagyarázta a X-en (Twitteren), hogy az SEC leállási kérése mit jelent:

„Azzal kérik a bíróságot, hogy függessze fel az ügy más eljárásait Torres bíró bíróságában, azaz a jogorvoslati folyamatot és a tárgyalást is felfüggesztenék.

Azért, mert kérik a felfüggesztést, az még nem jelenti azt, hogy meg is kapják azt.

Lehetséges, hogy ideiglenes felfüggesztést kapnak, amíg az interlocutory fellebbezés kérelmét elbírálják, de az nem lenne hosszú ideig tartó felfüggesztés.

Mindenesetre, ha nem kérték volna a felfüggesztést, akkor a sürgősségre vonatkozó érveik elég gyengéknek tűnnének az interlocutory fellebbezés kérelmének sürgőségével kapcsolatban. Ha esetleg azon gondolkodnál, a felfüggesztésnek nincs hatása Torres állásfoglalására.

A Ripple Labsnak egy hét áll rendelkezésre válaszadásra az SEC levélre.

Stuart Alderoty, a Ripple vezető jogi tisztviselője, szerda reggel tweetelt:

„A SEC-nek jelenleg nincs még „joga” a fellebbezéshez, ezért kérnek engedélyt egy „interlocutory” fellebbezés benyújtására. A Ripple jövő héten benyújtja válaszát a bíróságnak. Maradj velünk a további fejleményekért.”

Olvastad már? A Bitcoin 15%-os esést tartogathat októberre

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!