Egy nigériai kereskedelmi szövetség betiltatná a Binance tőzsdét

-

A Nigériai Pénzváltók Szövetsége, az ABCON arra sürgeti a kormányt, hogy tegyen lépéseket a Binance ellen, mivel elmondásuk szerint a tőzsde működése rossz hatással van a helyi valuta, a naira árfolyamára.

Az országban az ABCON képviseli az összes pénzváltással foglalkozó vállalkozást és tőzsdét, a Nigériai Központi Bank felügyeletével.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bank engedélyezte a szervezet számára, hogy a naira/dollár árfolyam szabályozására különböző intézkedéseket tehessen.

Alhaji Aminu Gwadabe, az ABCON elnöke elmondta, a tőzsde egyre nagyobb mértékben növeli az elterjedését és a népszerűségét, mint Nigéria központi kriptós platformja, és az első számú váltó, ha valaki dollárhoz szeretne jutni.

Gwadabe szerint az ország pénzváltói egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a tőzsde miatt, így a kormánynak be kellene tiltania.

Ez viszont csak akkor oldható meg, ha megfelelő likviditás van a piacon. A tőzsdén jelenleg 682 ezer dolláros napi forgalmat lehet látni a naira/dollár páron

„Mindenki tudja a Binance esetén, hogy a kereskedési szolgáltatásaik a befektetők és a kereskedők számára is egyre vonzóbbak, emiatt egyfajta párhuzamos gazdaságot építettek ki. Ez nem túl szerencsés helyzet. Jelenleg a Binance a leginkább likvid piac, ráadásul másodpercenként 1,2 millió tranzakciót tud kezelni. A legnagyobb aktív piac, de helyettesíteni tudnánk a helyi vállalatokkal, ha kikerülne a képből.”

Nigériában is egyre kevésbé barátságosak a tőzsdével, amely több nyugati országban is jogi eljárásokkal szembesült.

A múlt hónapban a nigériai tőzsdefelügyelet felhívást tett közzé, hogy a lakosság lehetőség szerint tartózkodjon a Binance használatától, mivel a tőzsde nincs regisztrálva a hatóságnál, és szabályozatlanul, illegálisan működik az országban.

Júniusban a hatóságok figyelmeztetést helyeztek el egy honlapon, amelyet a Binance Limited Nigeria kezelésében áll, amely a kriptobefektetők figyelmét hívta fel arra, hogy az ilyen pénzügyi termékek rendkívül kockázatosnak számítanak, és az emberek minden vagyonukat leveszthetik az ilyen befektetésekkel.

A figyelmeztetést az után adták ki, hogy az USA-ban a SEC pert indított a Binance ellen.

A tőzsde viszont felhívta a figyelmet arra, hogy a hatóságok által megjelölt oldal valójában egy csaló másolat, amely be akarja csapni az áldozatokat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nigériában nemrég lépett életbe a legújabb, pénzrendszert szabályozó törvénycsomag.

Május elsejétől az ország befektetőinek 10%-os adót kell fizetnie a kriptopénzeken elért nyereségből.

Ennek ellenére a mai napig nem létezik egyértelmű szabályzat, amely meghatározza a kriptopénzek helyzetét Nigériában.

A Chainalysis szerint Nigéria a világranglista 11. helyén áll a kriptopénzek elfogadottságát tekintve.

Olvastad már? A Ripple csatlakozik a BIS határokon átnyúló fizetési munkacsoportjához

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!