Joe Rogan nem rajong a digitális dollárért

-

A jegybanki digitális valuták, a CBDC-k egyre nagyobb szerepet kapnak a közbeszédben, az amerikai elnökválasztás kapcsán.

A témához sokan hozzászólnak, celebek, humoristák is, nem csak politikusok.

Az ismert műsorvezető, Joe Rogan a legutóbbi adásában nem rejtette véka alá a rosszallását, mikor a kanadai rapperrel, Post Malone-val ült le beszélgetni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Rogan szerint egy ilyen pénz bevezetése game over lenne az amerikai lakosság számára.

A napokban megosztott műsorban Malone részletesebben is beszélt az amerikai pénzügyi helyzetről, és arról, hogy a hatalom hogyan tudja kihasználni a lakosság ellen az ilyen rendszereket.

Joe Rogan műsora átlagosan 11 milliós hallgatóságot vonz, Post Malone pedig összesen 31 milliós követőtáborral rendelkezik a közösségi médiában.

A beszlgetésük során szóba kerültek az amerikai elnökjelöltek is, valamint azok hozzáállása a témához.

Rogan elmondta, elképzelhető egy olyan forgatókönyv, ahol a kormány az állampolgárok szociális pontértékéhez, a kínai Social Credit Systemhez hasonló zsarnoki kapcsolja a pénzrendszer működését, így ha valaki ellenszegül, vagy egyszerűen csak nem tetszik a hatalomnak, akkor egy gombnyomásra el lehet lehetetleníteni az életét.

Rogan nem válogatta meg a szavait, hogy hogyan vélekedik a CBDC-kről.

„Kib*szottul felejtős. Nem. Én ezt gondolom, szerintem ez sakk-matt. Ha ezt meglépik, akkor az amerikaiaknak letelt, vége a játéknak. Emellé bevezetnek egy szociális pontrendszert, mondván, hogy az hasznos lesz a társadalomnak, amely megfigyeli, hogy hogyan viselkedsz, hogyan beszélsz a közösségi médiában, hogyan vélekedsz a kormányról. Ha azt mondják, hogy te most elb*sztad, akkor vége.”

Malone szerint az amerikai bankrendszer is problémákkal néz szembe, hiszen a betétbiztosító is csak 250 ezer dollárig védi a lakossági bankszámlákat.

Valamint az is szóba került, hogy a tavaly februári kanadai „Szabadság-konvoj” tüntetés során a kormány utasította a bankokat, hogy fagyasszák be a tüntetők bankszámláit, ellopva a pénzüket.

Ahogyan Malone látja, az amerikai kormánynak túlságosan sok befolyása van az emberek mindennapi pénzügyeire, és így gyakorlatilag bárkit el tud vágni a gazdaságtól, bárkit el tud lehetetleníteni anyagilag, politikai céllal, pillanatok alatt.

Malone ezzel a nézetével nagyban követi a decentralizált kriptopénzek támogatóinak a véleményét.

A témakör fontosságát jól jelzi, hogy az amerikai elnökválasztás jelöltjei között is többször előkerült a digitális dollár ügye.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A floridai kormányzó, a republikánus Ron DeSantis elmondta, hogy a megválasztása esetén betiltja az ilyen típusú pénzek kiadását az USA-ban.

A másik jelölt, Robert F. Kennedy Jr. szintén kritizálta a jegybanki digitális valutákat, mivel szerinte az a kormányzati túlkapások eszköze, és úgy fogalmazott, hogy ha megnyeri a választásokat, akkor kemény valutákkal, többek között bitcoinnal oldaná meg a dollár fedezetét.


Olvastad már? Peter Schiff reakciója az inflációs adatokra és hatása a piacokra

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!