Breaking: A PayPal elindítja saját stablecoinját

-

A PayPal, a San Jose-i, kaliforniai székhelyű fizetési óriás bemutatta saját stablecoinját, a PayPal USD-t (PYUSD), amely reményei szerint elősegíti a digitális tokenek szélesebb körű elterjedését a fizetésekben – írja a Bloomberg.

Ez a fejlesztés mérföldkőnek számít a digitális fizetőeszközök terén, mivel ez a PayPal legjelentősebb lépése a kriptopénzek világában, amióta 2020 végén először merészkedett ebbe a térségbe, ami kulcsfontosságú pillanat az iparág számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég közölte, hogy az új stablecoin hamarosan elérhető lesz az Egyesült Államok ügyfelei számára.

A dollárhoz kötött PYUSD-t a Paxos Trust bocsátja ki. A coin fokozatosan elérhetővé válik a PayPal hatalmas ügyfélkörének.

A PYUSD bármikor beváltható lesz amerikai dollárra, és a PayPal-on keresztül más kriptovalutákra is átváltható lesz.

A fizetési szolgáltaó állítása szerint az új stabilcoin hamarosan elérhető lesz avrious vásárlások fizetési módjaként, és átvihető lesz a PayPal és a Venmo között.

Dan Schulman, a PayPal leköszönő vezérigazgatója kiemelte a PYUSD hosszú távú elképzeléseit, megjegyezve, hogy várhatóan a teljes fizetési infrastruktúra szerves részévé válik.


Olvastad már? 0xbet, egy különleges kriptokaszinó a magyar játékosok számára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

A Bitcoin volatilitás megdöbbentően alacsony szinteket ért el

A kriptopénz szektor szokatlan időszakot él át, amelyet a vezető digitális valuta, a Bitcoin figyelemre méltóan alacsony volatilitása jellemzett. A jellemzően erős árfolyam-ingadozásairól ismert Bitcoin jelenleg...

Kivezeti a készpénzes tranzakciókat az egyik ausztrál nagybank 2024-től

Az ausztrál Macquarie Bank bejelentette, hogy 2024 végére minden készpénzes szolgáltatását felfüggeszti, és a bankfiókjaiban sem lesz mód készpénzes tranzakciókra, teljes mértékben átállnak a digitális...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!