A visszafogott érdeklődés az oka az NFT-lopások csökkenésének?

-

Az ellopott non-fungible tokenek (NFT-k) havi értéke az idei év eddigi legalacsonyabb szintjén zárta a júliust, derült ki a PeckShield blokkláncbiztonsági vállalat adataiból.

Az ellopott NFT-k értéke júliusban 1,72 millió dollár volt, ami 89%-os csökkenés a februári 16,2 millió dollárhoz képest, ami a legmagasabb havi érték volt az ellopott NFT-k esetében 2023-ban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Júniusban az ellopott NFT-k értéke 2,73 millió dollár volt, ami 37%-os csökkenést jelent a júliusi NFT-lopásokban.

Az ellopott NFT-k értékének csökkenése valószínűleg több tényezőnek köszönhető.

A fő ok azonban az általános NFT-piac iránti érdeklődés általános csökkenése volt.

A PeckShield hozzátette, hogy az ellopott digitális gyűjtemények felét különböző NFT-piactereken, de elsősorban a Blur-en értékesítették.

Kevesebb érdeklődés egyenlő kevesebb átveréssel

Az évet eddig a non-fungible tokenek, különösen a profilképes NFT-k (PFP-k) iránti általános érdektelenség jellemezte.

Mivel az elmúlt hónapban kevesebb NFT-ket érintő tranzakciót hajtottak végre, az ökoszisztéma piaci kapitalizációjának és kereskedési volumenének csökkenését tapasztalta.

Az NFTGo adatai szerint a kriptoökoszisztéma NFT vertikuma a cikk írásakor 5,64 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezett. Egy hónappal ezelőtt ez 6 milliárd dollár felett volt.

nft
Forrás: NFTGo

Emellett az elmúlt 30 napban az értékesítési volumen összesen 286,15 millió dollárt tett ki. Ez 64%-os csökkenést jelentett az előző hónapban regisztrált értékesítési volumenhez képest.

Az NFTGo adataiból kiderült, hogy a digitális gyűjtemények iránti csökkenő érdeklődés miatt a piaci szereplők száma is csökkent a vizsgált időszakban.

Az elmúlt hónapban 24%-kal csökkent azoknak az egyedi címeknek a száma, amelyek legalább egy NFT-t vásároltak vagy adtak el bármely meglévő gyűjteményből.

Ami a piaci vásárlókat illeti, mindössze 65 814 egyedi cím vásárolt legalább egy NFT-t az elmúlt hónapban.

Ez a vevők számának 27%-os csökkenését jelentette. Ami az eladókat illeti, számuk 72 926 volt, ami 25,06%-os csökkenést jelent.

Forrás: NFTGo

A Blue Chip NFT-k sem mentesültek

Az NFTGo Blue Chip Indexe a blue-chip NFT-ként kategorizált NFT-gyűjtemények általános teljesítményét követi nyomon.

Ezt az indexet ezen NFT-k piaci kapitalizációjának mérlegelésével számítják ki, hogy meghatározzák teljesítményüket.

Az elmúlt hónapban a Blue Chip Index 4%-kal esett, ami a legjobb NFT-gyűjtemények, például a Bored Ape Yacht Club (BAYC) és a Mutant Ape Yacht Club (MAYC) értékének általános csökkenésére utal.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ha megnézzük ezen NFT-gyűjtemények padlóárfolyamát az elmúlt 30 napban, ez a csökkenés megerősítést nyert.

Az NFT Price Floor adatai szerint a BAYC padlóára 6%-kal csökkent. Ami a MAYC-et illeti, ugyanebben az időszakban 8%-kal csökkent a padlóár.

Olvastad már? 0xbet, egy különleges kriptokaszinó a magyar játékosok számára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!