Az Ethereum előkészíti a terepet egy bika futáshoz?

-

Az Ethereum (ETH) kényelmesen az 1900 dolláros szint alatt helyezkedett el, ami miatt a befektetők veszteségeket szenvedtek el.

Sőt, az altcoinok királyának a nyereségben lévő címek száma egyhavi mélypontra süllyedt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Néhány mérőszám azonban kissé bikássá vált a coinra nézve, ami reményt ad az elkövetkező napok volatilis felfelé tartó árfolyammozgására.

Az Ethereum valójában egy bikarallyra készíti elő a terepet?

Az Ethereum befektetők tanácstalanok

A Glassnode Alerts legutóbbi tweetjéből kiderült, hogy az ETH befektetők nagy veszteségeket szenvedtek el.

A tweet szerint az Ethereum nyereségben lévő címeinek száma egyhavi mélypontra, 66,6 millióra esett.

Ennek egyik fő oka a coin lassan mozgó árfolyama volt. Az ETH jó ideje nem tudta átlépni az 1900 dolláros szintet.

A CoinMarketCap szerint az ETH az elmúlt hét napban közel 1,4%-ot esett. A cikkírás idején 1.837,80 dolláron kereskedtek vele, több mint 220 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

Érdekes volt látni, hogy az áresés ellenére az ETH 24 órás kereskedési volumene 23%-kal megugrott.

Sőt, a Glassnode szerint a Network Value to Transactions (NVT) Signal (7d MA) éppen most érte el a 3 hónapos csúcsot, 2.386,022-et.

Ennek ellenére a LunarCrush legfrissebb adatai bikás jelzést adtak, és azt sugallták, hogy az ETH árfolyamgrafikonja hamarosan zöldre válthat.

Az Ethereum álláspontjának megfejtése

A LunarCrush adataiból kiderült, hogy az Ethereumnak volt a legmagasabb Galaxy Score-ja.

A magas Galaxy Score bikás indikátor, ami az elkövetkező napokban az árfolyam felfelé tartó mozgására utal. Úgy tűnt, hogy a bálnák is nagy bizalommal vannak a coin iránt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezt jól mutatta a 10 000 ETH egyenleggel rendelkező tárcák számának enyhe emelkedése 100 000 000 000 ETH-ra.

A kisebbek azonban továbbra is eladtak, mivel a 10 ETH és 10 000 ETH közötti egyenleggel rendelkező címek száma csökkent.

Forrás: Santiment

A Galaxy Score-on kívül néhány más láncon belüli mérőszám is a bikáknak kedvezett, ami növelte a volatilisebb árfolyam-akció esélyét.

Például az Ethereum árfolyamtartaléka csökkent, ami azt jelentette, hogy a coin nem állt eladási nyomás alatt.

Az MVRV-aránya szintén a fellendülés jeleit mutatta, ami bikás volt. Az ETH hálózati aktivitása is magas maradt, ami a napi aktív címekből is látszik. Sőt, az ETH hálózati növekedése is magas volt az elmúlt hét napban.

Forrás: Santiment

A derivatívák piacán is optimistának tűntek a dolgok az ETH számára. A vevők vásárlási/eladási aránya zöld volt. Ez azt jelenti, hogy a vételi hangulat dominált a határidős piacon.

Emellett a nyitott érdeklődése csökkenést regisztrált, ami növeli a trendforduló esélyét.

Forrás: Coinglass

Olvastad már? 0xbet, egy különleges kriptokaszinó a magyar játékosok számára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!