Nem annyi a Toncoin kapitalizációja, mint amennyit hittünk

-

*Frissítés (2024. május 31.): a Telegram kérésére javítottuk azt a korábbi értesülést, mi szerint a Telegram tájékoztatta a felhasználókat az adatgyűjtés módjának megváltozásáról. A tájékoztatást a The Open Network adta, amely a Telegramtól független entitás.

Toncoin (TON) már nem tartozik a világ 10 legnagyobb kriptovalutája közé a piaci kapitalizáció tekintetében, miután a The Open Network frissítette az árfolyamkövetőkön keresztül az eszköz forgalomban lévő kínálatát annak pontosabb tükrözése érdekében. 

A Telegram* A The Open Network üzenetben tájékoztatta a felhasználókat, hogy az adatgyűjtők a jövőben másképp fogják követni az érme piaci kapitalizációját. Ezek nem vennék figyelembe a Telegram, a The Open Network Foundation és a TON Believers Fund által birtokolt Toncoint – áll a közleményben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahogy a változás hatályba lépett, a Toncoin piaci kapitalizációja a CoinGecko adatai szerint azonnal több mint 7 milliárd dollárral csökkent.

Eközben a Cardano (ADA) visszaszerezte a 10. legértékesebb kriptovalutájának a helyét, jelenleg 15,8 milliárd dollárra értékelve. A TON, e sorok írásakor, nem sokkal lemaradva, 15,6 milliárd dollár körüli értékkel rendelkezik.

A CoinGecko által jelentett adatok a tontech.io oldalon érhetőek el, a statisztikák között. Üzenetében a The Open Network azt mondta, hogy a TON forgalomban lévő kínálatának frissítése az „iparági gyakorlathoz” való igazodás érdekében történt, és a TON blokklánc adatainak alapos felülvizsgálatát követte.

Toncoin kapitalizációja,
Forrás. Telegram

Az cikk írásakor nem volt világos, hogy melyik szervezet kezeli a tontech.io oldalt.

Az oldal azonban tartalmaz egy linket, amely a felhasználókat a ton.org oldalra irányítja, ahol a TON-ért felelős közösség a TON Foundation, a TON Society és számos más alcsoportra bomlik.

Miután a TON a hét elején flippeninget hajtott végre az ADA-val szemben, a Cardano közösség tagjai megkérdőjelezték, hogy a TON hogyan tudta megtartani az árfolyamát a piaci tőke jelentős csökkenése után.

Chris O’Connor, a DAO Cardano Ghost Fund társalapítója ezután azt hirdette a Twitteren (aka X), hogy a The Open Networköt „tetten érték [miközben] mesterségesen pumpálta” a piaci kapitalizációját.

A múlt héten még nőtt a Toncoin kapitalizációja

Miután az elmúlt hét napban 4,7%-ot esett, a Cardano a CoinGecko adatai szerint kiesett a piaci kapitalizáció szerinti top 10 token közül.

Ezzel a Cardano (ADA) visszaeséssel egy időben a Toncoin (TON) 3,2%-ot emelkedett hét nap alatt, így bejutott a top 10-be.

Nem ez az első alkalom, hogy ez hasonló csere történik, áprilisban a Toncoin szintén átvette a Cardano helyét, miután a TON 12%-ot ugrott egy nap alatt. Az ADA 0,46 dolláron cserél gazdát, miután 0,6%-ot erősödött az elmúlt napban. Eközben a TON 6,47 dolláron áll.

A TON és az ADA mint egymással versengő réteg-1 ökoszisztémák közötti feszültség azt mutatja, hogy a projektek hogyan értékelik az adataggregátorok, köztük a CoinMarketCap által történő megjelenítésüket.

A CoinGecko által követett 14 500 érme között például az első tíz hely nagyon áhított.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet 2020-ban vádat emelt a Telegram ellen a Telegram Open Network miatt.

A szabályozó azzal vádolta az üzenetküldő alkalmazást, hogy megsértette az értékpapír-törvényeket a hálózat natív „Grams” tokenjének felajánlásával. 18,5 millió dolláros polgári jogi büntetést kapott a nyakába a befektetőknek visszafizetett 1,2 milliárd dollár mellett.

A Notcoin 35%-ot ugrott, új történelmi csúcs

A Notcoin, a Telegram kriptopénz játéka, amelyben a tokenje csütörtök kora reggel új történelmi csúcsot ért el 0,01244 dollárral.

Azóta már kissé visszaesett, de a jelenlegi 0,01199 dolláros ára arra utal, hogy kényelmesen 35%-kal magasabb, mint tegnap ilyenkor, és 129%-kal magasabb, mint a múlt héten ilyenkor.

Az elmúlt nap során a NOT 1,3 milliárd dollár értékű kereskedési volument ért el – ennek körülbelül 42%-a a Binance NOT/USDT kereskedési párjából származik.

Az Open Network a Telegram által tervezett technológiára épül, bár a projektet végül a külső fejlesztői közösség folytatta, miután a Telegram 2020-ban felhagyott vele.

A Telegram azonban az elmúlt hónapokban egyre nyíltabban fogadta a TON-t. Tavaly szeptemberben az üzenetküldő platform azt mondta, hogy elfogadta a TON-t, mint „hivatalos Web3 infrastruktúráját”.

Ugyanebben a hónapban a TON Alapítvány bejelentette svájci nonprofit szervezetként való bejegyzését. Az utóbbi időben a Telegram elkezdte használni a kriptovalutát, hogy megossza a csatornák reklámbevételét a felhasználókkal.

Az elmúlt egy évben a TON árfolyama több mint 240%-kal 6,49 dollárra ugrott.

Az eszköz árfolyamát pedig a közelmúltban a Notcoin (NOT), egy Telegram-alapú játék és kriptopénz népszerűsége is támogatta, ahol a felhasználók jutalmat kaptak egy digitális aranyérme ismételt megérintéséért.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Binance: a helyzet most épp nem derűs, de korántsem reménytelen a kriptopiacon

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!