1,8 millió dolláros büntetést kapott a SEC, hatalommal való visszaélésért

-

Egy bíró arra kötelezte az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet, hogy 1,8 millió dollárt fizessen a DEBT Box elleni sikertelen per után, mivel durván visszaéltek a hatalmukkal.

Tavaly a SEC azt állította, hogy a bányászvállalat, a DEBT Box hazudott a befektetőknek, amikor 50 millió dollárt gyűjtöttek Bitcoinban és Ethereum-ban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Tegnap azonban a Utah-i körzeti bíróság eljáró bírója, Robert Shelby úgy ítélkezett, hogy az ügy megalapozatlan, és a szabályozónak meg kell térítenie a jogi költségeket.

Márciusban a bíró már kijelentette, hogy a SEC viselkedése a Kongresszus által ráruházott hatalommal való durva visszaélés volt.

A SEC a befektetőket védené, de visszafogja az országot

A DEBT Box hatalmas győzelemként ünnepelte az ítéletet, és a cég marketingigazgatója, Miguel Francis-Santiago elmondta, hogy ez nem csak a cégük, hanem az egész Web3 ipar számára is győzelem.

„Amerika digitális elsivatagosodásának a folyamata véget kell, hogy érjen. Lemaradtunk a világ többi részétől, és ha nem fordítjuk meg ezt a trendet, Amerika hátul fog kullogni.”

Laura Sanders, a Blockchain Association politikai tanácsadója azt nyilatkozta, hogy reméli, hogy ez a jogi szankció elrettenti a SEC-t attól, hogy tisztességtelen és megtévesztő taktikát alkalmazzon a végrehajtási intézkedések alanyai ellen.

Öngól

A DeFi Education Fund fő jogtanácsosa, Amanda Tuminelli elmondta, hogy Shelby bíró tovább is mehetett volna az ügy végleges elutasításával, ugyanakkor hozzátette, hogy ha az ügyet újra megnyitják, akkor valószínűleg a DEBT Box javára döntene a bíróság.

„A bíró fontos feltételt szabott meg az elutasító határozatában: ha a SEC újra benyújtja ezt az ügyet ugyanazok ellen a vádlottak ellen, akkor ezt Shelby bíró előtt kell megtennie. És tudjuk, hogy Shelby bíró nem fogja elfelejteni, mi történt az első alkalommal.”

Hiányzik a mindenre kiterjedő kriptós szabályozás

A SEC – Gary Gensler elnöksége alatt – könyörtelenül üldözte a kriptóipart, számos vállalatot beperelve az elmúlt években, állítólagos nem regisztrált értékpapírok eladása miatt.

Az iparág és a törvényhozók azonban gyakran túl keménykezűnek találták a fellépését.

sec
Forrás. X

A múlt héten, mind a demokraták, mind a republikánusok egyértelműbb szabályozási keretet követeltek a kriptoipar számára – amit maga az iparág évek óta kér a SEC-től.

Az ismert kriptobarát minnesotai képviselő, Tom Emmer, gúnyos választ adott a DEBT Box ügy kimenetelére, elmondva, hogy Gary Gensler nagyszerűen használja fel az amerikai adófizetők pénzét.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Elképesztő 55-szörös kriptoportfólió előrejelzések!?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!