Binance: a helyzet most épp nem derűs, de korántsem reménytelen a kriptopiacon

-

Az amerikai gazdaság első negyedéves adatai a vártnál kedvezőtlenebb képet festenek a tengerentúli gazdaság állapotáról, a növekedési adatok elmaradtak a várakozásoktól, az infláció a vártnál jobban nőtt. Emiatt megakadhat a FED kamatcsökkentési ciklusa.

A Binance első makrogazdasági kitekintésében számot vet a kriptopiacot is negatívan érintő tendenciákkal, ugyanakkor arra emlékeztet, hogy a piac alapvetően egészségesen fejlődik, idén összességében 38%-os volt a tőkebeáramlás.

A kriptopiacot nagyban befolyásolják a makrogazdasági folyamatok, a geopolitikai helyzet, és különösképpen az, hogy a FED miként határozza meg az irányadó kamatot.

A Binance Research először adott ki olyan elemzést, amely nem a kriptopiacra, hanem arra a közegre fókuszál, amely meghatározza annak teljesítőképességét.

A Makro Thoughts címmel kiadott elemzés megállapítja: az amerikai gazdaság idei első negyedéves adatai elmaradtak a várakozásoktól: a gazdaság mindössze 1,6%-kal növekedett, a PCE-árindex (személyi fogyasztási kiadások) – a FED által használt inflációs index – ugyanakkor 3,7%-kal emelkedett.

Ráadásul ez utóbbi adat az infláció gyorsulására utal, hiszen az ezt megelőző negyedévben még csak 2% volt ez a mutató. Ennek a jelei megmutatkoztak a kriptopiacon is, ahol a befektetési kedv kissé alábbhagyott áprilisban.

Az USA gazdasága 1,6%-kal nőtt az első negyedévben

binance

Forrás: Bureau of Economic Analysis. Data as of April 25, 2024.

A kedvezőtlen növekedési adatok, magas inflációval kombinálva, sokak szerint vezethetnek egy stagflációs ciklushoz – egy olyan jelenséghez, amit hagyományos monetáris eszközökkel nagyon nehéz kezelni.

Az infláció felerősödött az első negyedéven

binance

Forrás: Bureau of Economic Analysis. Data as of April 26, 2024.

A Binance Research elemzői szerint azonban érdemes közelebbről is megvizsgálni a nyilvánosságra került adatokat, azért, hogy teljesebb képet kapjunk a jelen helyzetről és a jövőbeli tendenciákról.

A kedvezőtlen adatok hátterében olyan tényezők állnak, mint a raktárkészletek felhalmozódása és az import felfutása.

Mindkét tényező a GDP erősen változó összetevői. Fontos adat ugyanakkor, hogy a belföldi kereslet nem változott, a magángazdaság – készletfelhalmozástól, kereskedelmi és kormányzati kiadásoktól megtisztítva – a 3,1%-kal nőtt.

Érdemes egy pillantást vetni a munkaerőpiacra is. A legfrissebb jelentések szerint a keresetek az elmúlt egy évben 3,9%-kal emelkedtek, ami az elmúlt három év legalacsonyabb növekménye.

Mindeközben a munkanélküliség alig emelkedett: a márciusi 3,8%-ról 3,9-re áprilisban, és az elmúlt 27 hónapban egyszer sem emelkedett 4% fölé.

Mindez csökkenti az inflációs nyomást, a bér-ár spirál kialakulásának kockázatát – ezzel együtt pedig a stagflációét is.

Maga a FED is hasonlóképpen látja a helyzetet: Jerome Powell egy közelmúltbeli sajtótájékoztatón elhessegette a stagflációval kapcsolatos aggodalmakat, mondván, nem látja azokat a tényezőket, amelyek ezt kiválthatnák.

A kamatdöntésnél fontosabb az oka

A kérdés tehát az, hogy a friss gazdasági adatok tükrében a FED fogja-e csökkenteni az irányadó kamatot, illetve milyen mértékben.

A piaci várakozás az, hogy nem, vagy jóvalkisebb mértékben, mint ahogy azt korábban lehetett várni.

Egyesek szerint akár kamatemelés is jöhet, de ezt a Binance elemzői nem tartják igazán valószínű forgatókönyvnek.

Figure 3 A kereskedők többsége 2 kamatvágást vár 2024-ben

Forrás: CME Group, Binance Research. Data as of May 8, 2024.

A Macro Thoughts elemzői szerint a kérdés inkább az, hogy mi áll majd a kamatdöntés mögött.

Ha a FED azért nem vág még kamatot, mert a gazdaság erősödik, miközben az inflációnak pedig még egy kis időre van szüksége ahhoz, hogy a toleranciasávba (2% alá) visszatérjen, a jelenlegi enyhe visszaesés a részvény- és kriptopiacok számára akár pozitív fordulatra utaló jelzés is lehet.

Ha azonban a növekedés továbbra is gyenge marad, ha az infláció tovább emelkedik, a bérek pedig ezzel együtt emelkedésnek indulnak, a FED akár kamatemelés mellett is dönthet, ami inkább kedvezőtlenül fogja érinteni a kriptoeszközöket.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A kriptopiaci helyzet ezzel együtt is pozitív

Tény, hogy a hangulat a kriptopiacon inkább borúlátó volt áprilisban, főként a márciusi bika piaci optimizmussal összevetve.

Mindazonáltal, a megszakítatlan növekedés se nem fenntartható, se nem egészséges a Binance elemzői szerint.

A piac csillapodása, a korlátozott visszaesés akár lehetőséget is adhat a befektetőknek, hogy átgondolják a befektetési politikájukat.

A szolgáltatók a likviditásuk megerősítésére koncentrálhatnak és megfontolhatják új tokenek, termékek bevezetését.

A Binance Research arra emlékeztet, hogy a helyzet, összességében korántsem olyan borús, mint amilyennek jelen pillanatban látszik. Csak az elmúlt hónapban

  • a Bitcoin hálózaton feldolgozták az egymilliárdodik tranzakciót
  • az ökoszisztémán belüli likviditás tovább bővült, nagyrészt annak köszönhetően, hogy a stabilcoinok iránti kereslet két éve nem látott szintre emelkedett
  • áprilisban az Eigerlayer protokollon is elindult a restaking, amely az „újrastakelési kollektíva” koncepcióján keresztül hozott paradigmaváltást

Mindezeket figyelembe véve, és a kedvezőtlen hírek ellenére, a kriptopiaci kapitalizáció ebben az évben 38%-kal emelkedett, ami egyáltalán nem ad okot a borúlátásra.

A Binance-ről 

A Binance a világ vezető blokklánc ökoszisztéma és kriptovaluta infrastruktúra szolgáltatója, amelynek pénzügyi termékei közé tartozik a legnagyobb volumenű digitális eszköztőzsde.

A világszerte milliók bizalmát élvező Binance platform elkötelezett a felhasználók pénzügyi szabadságának növelése mellett, a kriptotermékek és – ajánlatok széles körű portfóliójával rendelkezik, beleértve a következőket: kereskedés és pénzügyek, oktatás, adatok és kutatás, befektetés és inkubáció, decentralizációs és infrastrukturális megoldások, társadalmi edukáció.

További információkért látogasson el a következő weboldalra: https://www.binance.com

Forrás: https://www.facebook.com/binance.hungarian/

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Toncoin (TON) árfolyam elemkedés 06.14.

Prémium Toncoin (TON) A Bitcoin árfolyamának csökkenése mellett, ami az altcoinok szektorának visszaeséséhez vezetett, bizonyos nagy teljesítményt nyújtók emelkednek az árral szemben. Ilyen teljesítményt nyújt a Toncoin (TON),...

A MicroStrategy bejelentette a 650 millió dolláros értékpapír visszaváltását

A MicroStrategy Incorporated a mai napon sajtóközleményben jelentette be, hogy teljes mértékben vissza kívánja váltani a 2025-ben esedékes, 650 millió dollár értékű, 0,750%-os, átváltható, elsőbbségi...

Az altcoinok dacolnak a medvés trendekkel 2024 júniusában: Bonk (BONK), Algotech (ALGT), és Oasis Network (ROSE)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek világában, ahol a piaci hangulat gyorsan változhat, néhány kiválasztott altcoin ellenáll az iparágban uralkodó medvés trendeknek 2024 júniusában. Ezen ellenálló eszközök közül kiemelkedik a...

Már több az aktív cím a Telegram blokkláncán, mint az Ethereumon

A Telegram által fejlesztett The Open Network, a TON blokklánc ebben a hónapban folyamatosan felülmúlta az Ethereumot a napi aktív címek száma alapján. Rengeteg felhasználó, hatalmas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!