Az EU-s választások kulcsfontosságú pillanat lesz, a kripto szabályozás szempontjából

-

Mivel az Európai Unió (EU) a jövő héten parlamenti választásokra készül, a kriptopénz szektor felkészül a lehetséges szabályozási változásokra, amelyek jelentősen befolyásolhatják a jövőbeli pályáját.

A Bitfinex vezetője, Jag Kooner szerint a választások kimenetele a politikai helyzettől függően vagy szigorúbb ellenőrzéshez vezethet, vagy felgyorsíthatja a támogató szabályozást.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az EU-s választások hatása a kripto-szabályozásra

Az európai bitcoin tőzsdén kereskedett termékek (ETP-k) idén jelentős, összesen 506 millió dolláros kiáramlással szembesültek, annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban jóváhagyták a spot bitcoin ETF-eket.

Ez a következetlenség rámutat a kriptorendszer uniós szabályozását övező bizonytalanságra.

A Bitfinex származtatott ügyletekért felelős vezetője, Jag Kooner eközben kiemeli a közelgő uniós választások kulcsfontosságú szerepét a szabályozási keretek alakításában, különösen a kriptoeszközök piacai (Markets in Crypto Assets, MiCA) keretrendszerének végrehajtásával kapcsolatban.

Úgy véli, hogy egy jobboldali elmozdulás a politikai palettán a kriptokontroll szigorodásához vezethet, míg egy kriptopárti eredmény felgyorsíthatja az olyan támogató intézkedések elfogadását, mint a MiCA.

„A közelgő választások kulcsfontosságúak a MiCA-rendelet végrehajtása szempontjából” – állítja Kooner.

A MiCA célja, hogy egységes szabályozási keretet hozzon létre a kriptovaluták számára az egész EU-ban, ami jogi egyértelműséget biztosít és potenciálisan több befektetést vonzhat.

A választási eredményeken múlik azonban, hogy milyen ütemben és milyen lelkesedéssel hajtják végre ezeket a szabályozásokat.

A választások időzítése és bonyolultsága

A június 6-tól június 9-ig tartó, 2024-es európai parlamenti választások jelentős fordulópontot jelentenek, mivel egybeesnek több más politikai eseménnyel, például a Brexittel és az EU-tagállamok különböző nemzeti választásaival.

Ezek az egybeeső események még összetettebbé teszik az EU politikájának és szabályozásának egy amúgy is kulcsfontosságú pillanatát.

Európai vs. Amerikai kriptoalapok

Az uniós kriptopiacon belüli befektetői hangulat egyik figyelemre méltó mutatója a bitcoin tőzsdén kereskedett termékek áramlása.

Miközben az európai Bitcoin ETP-k a kezdetek óta következetes kiáramlást tapasztaltak.

Az európai Bitcoin ETP-k viszont körülbelül 6,4 milliárd dollár értékű vagyont kezelnek, míg az amerikai alapok jóval magasabb számokkal büszkélkedhetnek, áprilisban összesen 53,5 milliárd dollárt tettek ki.

Ahogy közelednek az uniós választások, a kriptoközösség továbbra is feszülten várja az eredményt, amely meghatározhatja az európai kriptopénz-szabályozás jövőjét.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A SEAL fókája 10x-es megtérülési potenciált hirdet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!