Évről évre csökken a kriptocsalásból fakadó veszteség

-

Tovább csökkent a kriptocsalások és -átverések száma: májusban mindössze 52 millió dollár került illetéktelen kezekbe, szemben az egy évvel korábbi 59 millió dollárral.

Az Immunefi blokkláncbiztonsági cég május 30-i jelentése szerint a csalásokból és hackelésekből származó kriptokárok 12%-kal csökkentek az előző évhez képest.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Összesen 52 millió dollárt vesztettek a szolgáltatók hónap folyamán, ami több mint 59 millió dollárral kevesebb, mint a tavalyi év azonos hónapjában.

kriptocsalás
Forrás: Immunefi

Emellett ez az adat 28%-os csökkenést jelent az áprilisban elveszített összeghez képest.

A jelentés szerint a Web3-iparágban továbbra is csökkenő tendencia figyelhető meg a hackelésekből és csalásokból eredő veszteségek tekintetében.

Márciusban az Immunefi közzétett egy jelentést, amely szerint a veszteségek 2024 első negyedévében 23%-kal csökkentek az előző évhez képest.

Áprilisban a CertiK arról számolt be, hogy ebben a hónapban a valaha mért legalacsonyabb veszteségeket érte el.

Az Immunefi május 30-i jelentése szerint a legtöbb veszteség két egyedi támadásból származik. Az első a Gala Games Web3-játékprotokolljának feltörése volt, amely körülbelül 21 millió dolláros veszteséget okozott.

A második a Sonne Finance okosszerződései elleni exploit volt, amely 20 millió dolláros veszteséget okozott. Ez a két támadás együttesen a hónap összes veszteségének 78%-át tette ki.

Folyamatosan csökkenő tendencia figyelhető meg a kriptocsalások tekintetében

Májusban az Ethereum és a BNB Chain volt a támadók által leginkább célba vett két hálózat, a támadások 62%-a ezeket a láncokat érte.

Az összes támadás decentralizált protokollok ellen irányult, és egyetlen központi tőzsde sem vesztett pénzt támadás miatt.

A csalások továbbra is csak kis részét képezték az összes veszteségnek. Ezekből 1,7 millió dollár, azaz 13,6%-a származott csalásból, a többit hackerek és exploitok okozták.

Jelentésében az Immunefi nem fejtette ki, hogy miért csökkent az exploitokból származó pénzbeli kár. 2023-ban is kisebb veszteséget volt, mint 2022-ben, és a szakértők szerint ez a korábbi csökkenés a biztonsági technológia és a rendőrségi gyakorlat fejlődésének köszönhető.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az Ethereum ETF lehet a Web3 növekedésének a hajtómotorja

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!