Az Ethereum ETF lehet a Web3 növekedésének a hajtómotorja

-

Egy kriptoelemző szerint az Ethereumnak sokkal nagyobb a potenciális piaca, mint a Bitcoinnak, mivel az egész Web3 iparág erre épülhet fel, így az ETH végre megtalálhatja, hogy hogyan lehet gyorsan és egyszerűen jellemezni a projektet.

A Grand View Research adatai szerint a Web3 iparág 2030-ra várhatóan éves szinten 33,5 milliárd dollár bevételt fog hozni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Számítógép-hálózat, vagy valami más?

„Az Ethereum a Web3 növekedésének technológiai háttere. A Bitcoin a digitális arany, de az Ethereum a Web3 infrastruktúrája, mint az úthálózat egy városban.”

Michael Nadeau, a DeFi Report kriptoelemzője május 28-i jelentésében rávilágított, hogy az Ethereumot nehéz egyetlen mondatban bemutatni.

Nadeau szerint, ha a két legnagyobb kriptovalutát egyszerű befektetési terminológiával bontjuk le, az Ether potenciálisan sokkal nagyobb piaccal rendelkezik.

Az Ethereum ETF keresletnövekedést idézhet elő

Nadeau úgy véli, hogy az Ethereum áttörheti a 2021 novemberi, 4870 dolláros történelmi csúcsát, ha a spot Ethereum ETF-ek bevezetésre kerülnek, mivel ezek növelni fogják a keresletet, mégpedig jelentős mértékben, ahogy azt a Bitcoin esetében is láttuk a spot Bitcoin ETF-ek januári bevezetése után.

Az Ethereum validátorok azonban különböznek a Bitcoin bányászoktól, mert nem rendelkeznek magas működési költségekkel.

Ez azt jelenti, hogy az Ethereum validátoroknak nem kell eladniuk a kapott blokkjutalmat a költségek fedezésére, ez pedig további csökkenést eredményez az eladói oldalon.

„Az ETH nem rendelkezik ugyanazzal az eladási nyomással, mint a BTC, mivel az ETH validátoroknak nincsenek működési költségeik, mint a Bitcoin bányászoknak, nem kell fizetniük az áramszámlákat.”

Hozam

Az elemző szerint az Ethereum jelentősebb mértékű hálózati hatással rendelkezik a Bitcoinhoz képest, és emellett lehetőséget biztosít a befektetőknek, hogy Ethereum staking segítségével hozamot generáljanak. A Bitcoin esetében ez nem lehetséges.

Május 28-án 500 millió dollár értékű Ethereumot stakeltek a Lidón, az Etherscan adatai szerint.

Arthur Cheong, a DeFiance Capital alapítója egy közösségi média bejegyzésben úgy fogalmazott, hogy ez valószínűleg rekordot jelent, hiszen soha ekkora mennyiségű ETH-t nem helyeztek letétbe egyetlen tranzakcióban.

ethereum
Forrás: X

A közelmúltban több elemző kritizálta az Ethereumot, mondván, hogy az nem rendelkezik olyan egyértelmű eladási ponttal, úgynevezett egymondatos jellemzéssel, mint a Bitcoin régóta emlegetett digitális arany narratívája.

„Az Ethereumnak még mindig nincs rövid és egyszerű bemutatkozója, annak ellenére, hogy évek óta próbálkoznak vele.”

Eric Balchunas, a Bloomberg ETF elemzője megjegyezte, hogy a Bitcoin, mint digitális arany egyszerűen jellemezhető, és kérdést intézett a közösséghez, hogy létezik-e hasonlóan egyszerű magyarázat az Ethereum számára?

Ha igen, akkor mi az, mert a jelek szerint maguk az elemzők sem tudják.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Lehet, hogy a Solana a következő, amely 2024-ben ETF-et kap?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!