Rekordot döntött az Ethereum kereskedési forgalma az ETF jóváhagyása után

-

Az Ethereum jelentős növekedést tapasztalt, mióta az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC jóváhagyta a spot Ethereum ETF-et.

Ezen a héten az ETH elérte a 3980 dolláros csúcsot, ami körülbelül 18,4%-kal van a minden idők legmagasabb értéke alatt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ingadozó árak közepette az Ethereum határidős piacokon rekord magas szintet ért el a nyitott ügyletek száma.

Új rekord az Ethereum piacán

Az Ethereum spot piacokon tapasztalható növekvő aktivitás közepette az ETH származékos piacai is jelentős keresletnövekedést mutattak.

Az akítv határidős ügyletek száma, az úgynevezett open interest, példátlan szinteket ért el.

Ezzel párhuzamosan az ETH) opciók összesített ügyleteinek a száma is közel áll a történelmi csúcsokhoz.

2024. május 28-án az Ethereum határidős ügyletek összesített értéke körülbelül 17,05 milliárd dollárt tett ki.

ethereum
Forrás: Coinglass

Az ügyletek nagy száma az Ethereum határidős és opciós szerződések iránt általában megnövekedett kereskedési aktivitást és érdeklődést jelez mind intézményi, mind lakossági befektetők részéről.

Ez a fokozott, a korábbinál nagyobb árfolyam-ingadozáshoz vezethet, mivel a kereskedők aktívan kezelik pozícióikat, potenciálisan egy közelgő jelentős ármozgást jelezve.

Jelenleg az aktív Ethereum opciós szerződések összesített értéke eléri a 10,99 milliárd dollárt.

A határidős ügyletek az Ethereum esetén is népszerűek

A 17,05 milliárd dollárnyi nyitott ügyletből a legnagyobb részt a Binance platformján kezdeményezték, a tőzsde vezet 6,14 milliárd dollárral.

Ezt követi a Bybit 3,48 milliárd dollárral, majd az Okx 2,18 milliárd dollárral.

Az opciós piacon a Deribit dominál 9,77 milliárd dolláros részesedéssel a 10,99 milliárd dolláros összesített értékből. A Deribit után következik az Okx, a Binance és a Delta Exchange.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emelkedő trendben az ETH

A spot piacokon az ETH az elmúlt két hétben 33,3%-os növekedést mutatott, míg a 30 napos statisztikák szerint 16,9%-os emelkedést ért el.

Bár az ETH nemrég közelebb került a minden idők legmagasabb értékéhez, jelenleg 20,9%-kal van az alatt a 4 878 dolláros csúcs alatt, amit 2021. november 10-én ért el.

Az Ethereum árfolyamának a növekedése, amely a spot Ethereum ETF-ek jóváhagyása után következett be, nemcsak a spot piacokat érintette, hanem jelentős mértékben fellendítette a származékos piacot is.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Bitcoin 90.000 dollárig 2024 végére? Hogyan válhat valóra ez a jóslat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a kriptoszabályozások jönnek az EU-ban 2025-ben

Az Európai Unióban egy egyre komolyabb kriptoszabályozás van kialakulóban, a változásnak pedig a MiCAR az egyik sarokköve. A MiCAR valódi hatása azonban – más kritikus fontosságú...

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!