A Bitcoin 90.000 dollárig 2024 végére? Hogyan válhat valóra ez a jóslat

-

A Bitcoin (BTC) piaci pályája a közelmúltbeli ingadozások ellenére továbbra is a befektetők és az elemzők figyelmének középpontjában áll.

A múlt héten a Bitcoin nehezen tudta megtartani lendületét a 70.000 dolláros határ felett, bár a múlt hét elején elérte a 71.000 dollárt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azonban ez az árfolyamhatár rövid életű volt, mivel ezt követően visszaszorult, és a cikk írásának időpontjában 68.122 dolláron kereskedett.

Ez 2,4%-os csökkenést jelentett az elmúlt hét napban, bár az elmúlt 24 órában szerény, 0,6%-os fellendülés volt tapasztalható.

A Bitcoin: piaci vélemények

Ezen árváltozások közepette a Bernstein, egy kiemelkedő vagyonkezelő cég bikás kilátásokat adott ki a Bitcoin és az Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) potenciális növekedésére vonatkozóan.

A Bernstein elemzői, Gautam Chhugani és Mahika Sapra nemrégiben közzétett kutatási jelentése szerint a kripto ETF-ek piaca a kriptopénzek előre jelzett árfolyamai alapján jelentős, 450 milliárd dolláros nagyságrendre bővülhet.

A következő 18-24 hónapban több mint 100 milliárd dolláros beáramlást jósoltak a kripto ETF-ekbe, a Bitcoin év végi jelentős, 90.000 dolláros árfolyamcéljával, 2025-re pedig 150.000 dolláros ambiciózus cikluscsúccsal.

A The Birb Nest kereskedőcég további elemzése technikai perspektívát nyújtott, kiemelve a Bitcoin-piac bikás mutatóit.

A tanulmányuk megjegyezte, hogy az 50 hetes és 200 hetes egyszerű mozgóátlagok (SMA) 43.950 és 35.358 dolláron állnak, ami erős piaci támaszszinteket biztosít, amelyek táplálják a befektetői optimizmust.

Ezenkívül az S&P 500 indexszel való korrelációs együttható mérsékelten pozitív, 0,36, ami a Bitcoin kedvező kilátásait sugallja a szélesebb pénzügyi piacokkal való korrelációban.

Ezenkívül a Bitcoin Production Cost (BPRO) és a 200 napos SMA jelentős trendtámogatást nyújt 62 580 dollárnál, illetve 53 516 dollárnál.

A Relative Strength Index (RSI), amely a szerkesztési időpontban 59 ponton állt, növekvő vételi érdeklődésre utalt, bár a Momentum index viszonylag stagnál 49 ponton.

Míg a piac Fear & Greed Indexe a „kapzsiság” hangulatát jelzi 74-nél, a The Birb Nest óvatosságot tanácsol a potenciális piaci túlextenzióval kapcsolatos kockázatok mérséklése érdekében.

A Bitcoin stratégiai meglátások és a jövőbeli kilátások

A neves kriptoelemző, Willy Woo további meglátásokkal járult hozzá a Bitcoin közelmúltbeli piaci viselkedéséhez.

Hangsúlyozta, hogy a spot Bitcoin ETF-ek iránti kereslet, nevezetesen a piaci dominancia közelmúltbeli eltolódásával a Grayscale-től a BlackRock felé, jelentősen meghaladta az újonnan bányászott bitcoinok kínálatát.

Forrás: X

Woo a futures piacon is megfigyelte a megnövekedett keresletet, különösen a lakossági kereskedők részéről, amely még nem érte el azt a szintet, amely túlzott spekulatív érdeklődésre vagy a kimaradástól való félelemre (FOMO) utalna.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ugyanakkor jelentős Bitcoin-felhalmozódást tapasztaltak a bálnák, ami egy potenciális kínálati sokkra utal, amely a közeljövőben felfelé irányuló nyomást gyakorolhat az árakra.

Ugyanakkor nem minden Bitcoin-mérőszám mutat optimista képet.

A Glassnode adatai a befogadó címek számának jelentős csökkenését mutatták, ami vagy a tranzakciós aktivitás csökkenésére, vagy a pénzeszközök kevesebb címre történő összevonására utal.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Ezen aggodalmak ellenére a közelmúltban arról számoltunk be, hogy a 66,200 és 66,700 dollár közötti tartomány a likvidációs szintek egy csoportját tartalmazza, ami arra utal, hogy a Bitcoin átmenetileg ebbe a régióba merülhet.

Ellenben a 67,800 dolláros likviditás – amelyet már teszteltek – megadhatja a szükséges lendületet ahhoz, hogy a Bitcoin árfolyama visszatolódjon a 71,200 dolláros ellenállási szint felé.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A feltörekvő kriptocsillagok 2024-ben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!