A bitcoin ETF uralja az amerikai tőzsdéket

-

Az USA piaci óráiban a bitcoin-kereskedés példátlan szinteket ért el, az év elejétől áprilisig tartó időszakban a teljes volumen 46%-át téve ki.

A Kaiko Research elemzése szerint a bitcoin kereskedési volumene az USA piaci nyitása és zárása idején emelkedik meg jelentősen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a minta szoro kapcsolatban van a spot bitcoin tőzsdén kereskedett alapok, az ETF-ek nettó eszközértékének számításával, ami az amerikai tőzsdék hétköznapi zárásakor történik.

A bitcoin meghódítja a piacot

A kereskedők kedvencének a csütörtök számít, csütörtökönként a kereskedési volumen az USA óráiban a legmagasabb, a napi volumen közel 15%-át adva.

Bár az USA esetében a bitcoin kereskedési forgalma visszatért a 2022-es szintekre, az ázsiai kereskedési órákban jelentősen alacsonyabb maradt.

Ez a változás azt jelzi, hogy az USA piaci jellegzetességei, az amerikai kereskedők aktivitása egyre nagyobb hatással van a bitcoin piacára.

bitcoin etf
Forrás: Kaiko/Bloomberg

Toby Winterflood, a CCData kripto-elemző cég tisztviselője szerint a bitcoin teljesítménye az USA piaci óráiban visszafogottabb volatilitást mutat, legalábbis összehasonlítva a korábbi időszakokkal.

„Ez egyértelműen jelzi számunkra, hogy ezek az ETF-ek milyen hatással voltak, nemcsak a bitcoin és az S&P 500 közötti korrelációra, hanem más altcoinokkal és kriptovalutákkal való kapcsolatra is, pontosabban arra, hogy az egyes piacok mennyire eltávolodnak egymástól.”

A bitcoin ETF egyértelműen nagy siker

A spot bitcoin ETF-ek négy hónappal ezelőtti indulásuk óta közel 13 milliárd dollár befektetői tőkét vonzottak be.

Ez az iparág történetének egyik legsikeresebb termék-indulása.

Bár mára a kereslet lelassult, májusban eddig 1,3 milliárd dollár nettó beáramlást regisztráltak, és az utóbbi két napban ezek az ETF-ek 542,9 millió dollár összesített befektetést könyvelhettek el.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Merre tovább bitcoin-piac?

Jelenleg a bitcoin körülbelül 70 ezer dollárnál húzódó pszichológiai ellenállási szint körül cserél gazdát.

A bitcoin a teljes kriptopiac 53%-át képviseli, év eleje óta pedig lennyűgöző, 57%-os hozamot produkált a befektetői számára.

Ezzel szemben az S&P 500 ugyanezen időszak alatt lényegesen szerényebb, 12,20%-os növekedést ért el.

A bitcoin alacsonyabb volatilitása más kriptoeszközökhöz képest sokak számára vonzónak számít, annak ellenére, hogy a nagyobb volatilitáshoz a kereskedők sokszor nagyobb profitot társítanak. Persze ezzel együtt a veszteségek kockázata is sokkal nagyobb.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A PYTH nagyot zuhant a token feloldás során, de a bikák újra átvették az irányítást

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!