Nem adnak el bitcoint a bányászok

-

Az utóbbi időben a bitcoin bányászati nehézség csökkent, de ezzel párhuzamosan a bányászok bevétele is visszaesett.

Annak ellenére, hogy a bevételek csökkentek, a bányászok mégsem kezdték el eladni készleteiket, még azután sem, hogy az árfolyam 70 ezer dollár alá esett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Csökken a nehézség

A Blockchain.com adatai szerint a bitcoin bányászati nehézséget meghatározó hashráta több napig stabil maradt, így a nehézség is, és csupán május 7. körül kezdett csökkenni, amely május 10-ig folytatódott.

Az igazítás során így a nehézség alacsonyabb lett, és ez azt jelenti, hogy az új blokkok hozzáadásához szükséges erőforrások mennyisége csökkent.

Egy hónappal ezelőtt a bányászok bevétele napi átlagban meghaladta a 107 millió dollárt, de aztán éles visszaesést tapasztaltak, május 1-jére ez az érték 26,4 millió dollárra esett vissza.

A legutóbbi adatok szerint a bevételek ismét növekedni kezdtek, valószínűleg a bitcoin árfolyamának az emelkedése miatt, és jelenleg 34,1 millió dollár körül mozog. Ez a bevételi szint hasonló a 2023 decemberében tapasztalthoz.

Tartalékolnak a bányászok

A bitcoin bányászok tartalékai az elmúlt napokban stabilak maradtak, jelenleg körülbelül 1,816 millió bitcoint tartanak a tárcáikban.

Bár időnként voltak visszaesések, nagyjából május 6-a óta ezt a szintet tartják. Azonban ezen tartalékok értéke jelentősen megnőtt az elmúlt napokban, párhuzamosan az árfolyam növekedésével.

A bányászok vagyona május 20-ra körülbelül 120 milliárd dollárról több mint 129 milliárd dollárra emelkedett, és jelenleg is ezen a szinten mozog.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

70 ezer alatt maradunk?

A bitcoin bányászok tartalékainak értéke az árfolyam emelkedése miatt nőtt, miután május 20-án a bitcoin ára egy nagy felugrással 66 ezer dollárról több, mint 71 ezer dollárra emelkedett, 7%-os növekedést mutatva.

Most azonban az árfolyam körülbelül 69 ezer dollárra esett vissza, az elmúlt 24 órában 2%-os csökkenéssel.

Ez az árfolyamváltozás azt jelenti, hogy a bányászok készletei értékesebbé váltak, még akkor is, ha a tartalékok mennyisége abszolút értékben nem növekedett jelentősen.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A bányászati nehézség és bevételek csökkenése ellenére is látható, hogy a bányászok többsége nem akar eladni, és inkább megtartja a bitcoinját, várva a jövőbeni áremelkedéseket.

Ez a stratégia nagy előnyökkel kecsegtethet, és lehetővé teszi számukra, hogy maximálisan kihasználják a kriptopiac mozgásait és növeljék vagyonukat.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Miért adják el a Litecoin bálnák az LTC-t, az Algotech (ALGT) előértékesítéséért

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!