Lehet, hogy a Solana a következő, amely 2024-ben ETF-et kap?

-

Az év második negyedévében a Solana (SOL) tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetőségével kapcsolatban az izgalom egyre nagyobb.

Egy nemrég adott interjúban Austin Federa a Solana Alapítványtól arról beszélt, hogy a Solana megkaphatja a saját ETF-jét, hasonlóan a nemrég jóváhagyott Ethereum ETF-hez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ETH ETF után a Solana ETF a következő?

A Solana elemzése során Federa dicsérte az Ethereum közösséget, amiért mérföldkőhöz érkezett, és reméli, hogy más proof-of-stake hálózatok, mint a Solana, követni fogják ezt a példát.

Kiemelte a szabályozott pénzügyi termékeket, amelyek többletbiztonságot nyújtanak a befektetőknek, valamint a kriptók nyugdíjszámlákba való könnyű beépítését.

Federa jelentős fejleményeket állapított meg a Solana ökoszisztémán belül.

Az olyan újítások, mint a Jupiter és a Phoenix decentralizált kereskedési platformjai bemutatták a Solana kereskedési teljesítményét, míg az olyan projektek, mint a Helium decentralizált hálózata a technológiai határokat feszegetik.

Az amerikai kormányzat és a blokklánc elfogadása

A kormányzati elfogadással kapcsolatban Federa megemlítette, hogy bár még korai lenne megmondani, hogy az amerikai kormány konkrétan átveszi-e a Solaná-t, a blokklánc technológia iránt egyre nagyobb az érdeklődés, mivel az képes fenntartani az amerikai dollár dominanciáját nemzetközi szinten.

Ezt megelőzően azonban a stablecoinról szóló jogszabály jelentős lépést jelenthetne e cél felé.

A Solana vs. Ethereum

Federa szerint a Solanának nem kell felülmúlnia az Ethereumot piaci tőkeértékben. A hosszú távú technológiai jövőkép és az ökoszisztéma növekedése a prioritások. A blokklánc szektor fiatal és hatalmas fejlődési potenciállal rendelkezik – tette hozzá.

Miért a Solana?

solana

A Solana egyetlen globális állapot kialakítása ráadásul lehetővé teszi az atomikus kompozitálhatóságot, ami a DeFi és más alkalmazások számára létfontosságú.

A Solana a nagy tranzakciós átviteli sebességgel és a blokkok gyors véglegesítésével a sebesség és a hatékonyság egyedülálló keverékét kínálja, ami megkülönbözteti a moduláris blokkláncrendszerektől.

Az elemzők véleménye eltér a Solana ETF időbeli ütemezéséről

Sok szakértőhöz hasonlóan azonban Nikolaos Panigirtzoglou, a JPMorgan szakértője is szkeptikus, megjegyezve az Ethereum értékpapírként való besorolásával kapcsolatos bizonytalanságot.

Kételkedik abban, hogy a SEC más ETF-eket is jóváhagy, mivel a Bitcoin és az Ethereum kivételével a legtöbb tokent értékpapírnak tekinti.

Rámutatott arra is, hogy az Ethereum ETF-eket politikai nyomás hatására hagyták jóvá, és hangsúlyozta, hogy új jogszabályra van szükség az ETF-ek szélesebb körű jóváhagyásához.

Nate Geraci, az ETF Institute társalapítója és elnöke szintén szkeptikus a Solana ETF-ekkel kapcsolatban, mivel a kongresszusnak egyértelmű szabályozási keretet kellene létrehoznia a digitális eszközökre vonatkozóan az Egyesült Államokban, hogy más ETF-eket is jóváhagyhasson.

A Bloomberg elemzője, James Seyffart azonban némi reményt nyújtott, és azt jósolta, hogy a Solana ETF sikeres lesz az elkövetkező években, különösen az olyan jogszabályok miatt, mint a FIT21, amely meghatározza az értékpapír- és határidős piacokat.

De azt is elismeri, hogy a Solana biztonsági státusza potenciális akadályt jelent.

Figyelemre méltó, hogy a Solana jelenleg nem rendelkezik határidős alapú ETF-el az Egyesült Államokban, ami egy újabb komplexitási réteget ad az ETF útjához.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az Ethereum ára karcolgatja a 4000 dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!