Bitcoin: A legfontosabb adatokból kiderül, miért nem érdemes még eladni

-

A Bitcoin (BTC) egy kisebb tartomány kialakulását jegyezte, miután a múlt héten kitört a 67 ezer dolláros ellenálláson túlra.

E tartomány a 70.500 dolláros ellenállástól a 66.800 dolláros támaszig terjedt, és május 27-én a BTC a rövidebb távú tartományi csúcsról visszautasította.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A korábbi alkalomtól eltérően azonban, amikor a Bitcoin tesztelte a 70.000 dolláros területet, a dolgok egészen másképp alakultak.

A bikáknak sokkal nagyobb esélyük van arra, hogy folytassák a felfelé irányuló trendet.

A profitfelvételi aktivitásból eredő eladási nyomás sokkal kisebb lesz

Julio Moreno kriptoelemző, a CryptoQuant kutatási vezetője megfigyelte, hogy a jelenlegi piaci árak mellett a profitráta 3%-on áll, szemben a március közepén elért 69%-kal, amikor az árak ennyire felfelé raliztak.

bitcoin
Forrás: Julio Moreno

Mindez azt jelenti, hogy az elmúlt 10 hetes konszolidáció elnyelte a profitszerzők eladási nyomását.

Ez valószínűleg a határidős piac nagy tőkeáttétellel rendelkező long és short pozícióit is eltörölte, és megnyitotta az utat egy organikusabb, spot-alapú felfelé ívelő trend előtt.

Ez határozottan bikás a piac és különösen a nagy időhorizontú befektetők számára. Az eladókat kimerítették, és a vevőknek elég idejük volt arra, hogy erőt gyűjtsenek a következő felfelé irányuló rohamhoz.

A bányászok pozíciója is bikás jelet mutat

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A bányászok pozícióindexe a bányászoktól származó teljes kiáramlás és a bányászoktól származó teljes kiáramlás egyéves mozgóátlagának aránya.

E mutató csökkenő tendenciája bikás jel, mivel azt mutatja, hogy a bányászok kevésbé hajlandóak és kevésbé vesznek részt az eladásban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A 14 napos egyszerű mozgóátlag több mint négy éve nem látott mélypontot ért el. Ez azt mutatja, hogy a bányászok nem hajlandóak eladni.

Egy emelkedő tendencia ebben a mutatóban tájékoztathatja a kereskedőket egy potenciális csúcsról.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? 5 milliárd dollárnyi Mt.Gox bitcoin mozdult meg

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!