5 milliárd dollárnyi Mt.Gox bitcoin mozdult meg

-

A mára megszűnt Mt.Gox kriptotőzsde elindított egy tranzakciót, amely során több mint 75,000 BTC cserélt gazdát, körülbelül 5 milliárd dollár értékben.

Ez az első mozgás a tőzsde tárcáiban több, mint öt év után, és kétségtelenül jelentős hatást gyakorolt a kriptopiacokra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Megkezdődhet a MtGox károsultjainak a kifizetése

A MtGox körüli legújabb fejlemények jelentős figyelmet keltettek, nem csak az átutalt összegek nagysága miatt, hanem a kriptopiacokra gyakorolt potenciális hatások miatt is.

Sokan tartanak attól, hogy a coinjaikat visszakapó tulajdonosok azonnal eladják a készleteiket, hatalmas áresést előidézve.

Az Arkham Intelligence szerint egy „Mt.Gox” néven azonosított tárca BTC-t utalt át egy új címre, az 1Jbez kezdetűre. Az elmúlt négy órában a kriptotőzsde körülbelül 2,000 BTC-s adagokban hajtotta végre a tranzakciókat.

A jelentős átutalás ellenére a Mt.Gox tárcája még mindig körülbelül 9,3 milliárd dollár értékű BTC-t tartalmaz.

Mt.Gox
Forrás: Arkham

A visszafizetési határidő idén október 31.-re van kitűzve, amikor is a Mt.Gox a tervek szerint véglegesen kártalanítja a hitelezőit. A visszafizetési terv 142,000 BTC-t, 143,000 BCH-t és 69 milliárd japán jent tartalmaz.

A visszafizetési folyamat a Tokiói Körzeti Bíróság által jóváhagyott rehabilitációs terv nyomán indult meg, miután 2021-ben a hitelezők 99%-a szavazott a terv elfogadása mellett szavazott.

Eladási hullám döntheti be a BTC árfolyamát?

A kripto közösségben sokan úgy vélik, hogy ez a jelentős átutalás piaci eladási hullámot idézhet elő, mivel hosszú ideje várják a károsultak a Mt.Gox kifizetését.

Az aggodalom az, hogy az átutalt eszközök jelentős részét eladhatják a piacon, gyakorlatilag bedöntve azt.

Azonban nem minden iparági vezető pesszimista. Alex Thorn, a Galaxy Digital kutatási vezetője úgy véli, hogy a hitelezők megtartják a BTC-t, miután azt megkapják a MtGox-tól.

„A MtGox-tól származó BTC az elmúlt órában végre megmozdult, valószínűleg a hitelezőknek szánt kifizetések kezdeteként. Személy szerint úgy gondolom, hogy a legtöbb BTC-t meg fogják tartani a tulajdonosok, de ugyanezt nem mondhatom el a BCH-ról.”

Mt.Gox
Forrás: X

A piac gyorsan reagált erre a hírre. A BTC árfolyama közel 4%-ot esett az előző napi 70,600 dolláros csúcsról, jelenleg körülbelül 67,800 dolláron kereskednek vele.

Hasonlóképpen, a BCH ára körülbelül 7%-kal csökkent, 503,7 dollárról a jelenlegi 468 dollárra, és azóta is akörül mozog.

Egy kriptotőzsde tündöklése és bukása

A 2010-ben alapított MtGox tőzsde egykor a világ összes BTC tranzakciójának a 70%-át kezelte.

Azonban egy 2014-es hatalmas kibertámadás súlyosan érintette működését, és körülbelül 850,000 BTC elvesztéséhez vezetett, mind az ügyfelek, mind a cég saját alapjaiból.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Bár később 200,000 BTC-t sikerült visszaszerezni, a jogi csatározások Japánban késleltették az áldozatok kártalanítását.

A kriptopiac figyelme most arra összpontosul, hogy a Mt.Gox kifizetései hogyan befolyásolják majd az árfolyamokat és a piacok stabilitását.

A hitelezők döntései, hogy eladják vagy megtartják a BTC-t és a BCH-t, kulcsfontosságúak lehetnek a kriptopiac rövid távú jövőjének alakulásában.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!