Zöld utat kapott az Ethereum ETF

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC jóváhagyta az Ethereum spot ETF-ek gyorsított bevezetését, a hatóság weboldalán közzétett dokumentum szerint.

A SEC nyilatkozata alapján nyolc Ethereum ETF-et fogadtak el, többek között a VanEck, Fidelity, Franklin, Grayscale, Bitwise, ARK Invest & 21Shares, Invesco & Galaxy, valamint a BlackRock’s iShares Ethereum Trust termékeit, amelyeket a Nasdaq, NYSE Arca és Cboe BZX Exchange tőzsdéken terveznek jegyezni.

ethereum
Forrás: X

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Júniusban indul a kereskedés

Az Ethereum ETF-ek elindításához még hetekig tartó munka szükséges, amely magában foglalja a regisztrációs nyilatkozatok véglegesítését.

Amit a SEC megkövetel az ETF-ek számára az értékpapírok listázásához, valamint a tőzsdei megállapodások létrehozásához még több körös egyeztetésre lesz szükség a hatóság tisztviselőivel.

A lépés várhatóan jelentős intézményi tőkebeáramlást hozhat az Ethereum piacára, Geoff Kendrick, a Standard Chartered digitális eszközök kutatásának vezetője szerint az első 12 hónapban akár 15-45 milliárd dollár közötti összeget is.

Az Ethereum staking nem engedélyezett

Az SEC aggályainak kezelésére a potenciális spot ETH ETF kibocsátók, köztük a Fidelity, Franklin Templeton, Ark, Invesco, Grayscale, Bitwise és VanEck, az elmúlt napok során többször is frissítették beadványaikat, és megerősítették, hogy nem fogják lehetővé tenni az ETH staking funkciót a letétbe helyezett kriptoeszközökkel.

Az előzetes tervek szerint a befektetők részére megvásárolt ETH le lett volna kötve, hogy a staking segítségével a vállalatok nagyobb hozamhoz tudjanak jutni. Ezt viszont a SEC nem engedélyezte.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Fordulat a politikai megítélésben

A héten korábban a Bloomberg elemzői, Eric Balchunas és James Seyffart, úgy nyilatkoztak, hogy egyre nagyobb esélyét látják, hogy egy spot Ethereum ETF-et ebben a hónapban jóváhagynak, 25%-ról 75%-ra.

Az Ethereum ETF-ek jóváhagyása és a FIT21 kriptotörvény elfogadása azt jelzi, hogy a Biden-kormányzat álláspontja valószínűleg változik a kriptovalutákkal kapcsolatban, követve az előző elnök, Trump ígéretét, hogy támogatja az iparágat és barátságos üzleti környezetet teremt az Egyesült Államokban.

SEC zöld utat adott 11 spot Bitcoin ETF-nek, jelentős változást hozva az amerikai kriptoszabályozás terén, a befektetők pedig mos a második ilyen eseménynek örülhetnek, hiszen alig öt hónap elteltével elindulhat az Ethereum ETF is az USA-ban.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Minek köszönhető az Ethereum szép teljesítménye?

Az Ethereum natív tokenje, az eth, a tegnapi nap során mintegy 4,5%-kal nőtt, és június 19-én elérte a 3550 dollárt. Meglepő módon a fő hajtóerő...

Solana (SOL) árfolyam elemzés 06.21.

Prémium Solana Annak ellenére, hogy a kanadai kriptoeszköz-kezelő "3iQ" új Solana ETF-et kérelmezett Kanadában, a SOL árfolyama ezen a héten továbbra is negatív árfolyammozgást mutatott. Ez kiemeli a...

Fantom (FTM) árfolyam elemzés 06.21.

Prémium Fantom (FTM) Miközben a mémérmék rallyja megnyugszik, a szélesebb piacon a különböző szegmensekből származó altcoinok kerülnek a középpontba. Az AI tokenek mellett az Fantom (FTM) árfolyamugrása a...

Egyes elemzők szerint akár 54 ezer dollárra is csökkenhet a bitcoin árfolyama

Miután június 13-án elérte a 68.000 dollárt, a Bitcoin árfolyama csökkenő tendenciát mutatott, mivel a heti és napi grafikonja is piros maradt. Eközben egy kulcsfontosságú mutató...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!