Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

-

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben.

Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás után rázós utat járt be, 3.880 dollárról 3.632 dollárra esett, megmutatva a rá jellemző volatilitást.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a Bitcoin múltbeli viselkedését idézi, ahol a nagy emelkedéseket gyakran nagy esések előzték meg.

Mi lesz az Ethereum sorsa innentől kezdve? Olvasd el, hogy megtudd.

Kripto árdráma

Még mielőtt az amerikai SEC bejelentette volna az Ethereum ETF jóváhagyásáról szóló döntését, az Ethereum árfolyama jelentős volatilitást mutatott.

A bejelentés előtt nem sokkal 3500 dollárig esett, de a meg nem erősített jóváhagyási hírek hatására közel 3900 dollárig emelkedett.

A megerősítést követően 3.800 dollár felett állapodott meg. Érdekes módon egy bálna hatalmas, 29 millió dollár értékű 7900 ETH-részvényt adott el ebben a viharos időszakban.

ethereum
Forrás. X

A jó hírek ellenére az Ethereum az elmúlt héten jelentős, több mint 30%-os rallyt produkált.

A befektetők azonban óvatosak, szorosan figyelik, hogy ez a hír nem vált-e ki „sell-the-news” reakciót.

A Bitcoin ETF-jóváhagyásával összehasonlítva

Január 10-én a Bitcoin (BTC) ETF jóváhagyása jelentős mérföldkövet jelentett a kriptopénzpiac számára.

Kezdetben a Bitcoin árfolyama 21%-kal esett a következő 16 napban, amit egy figyelemre méltó, emelkedés követett, rávilágítva a piac volatilitására és növekedési potenciáljára.

Ethereum árak eladási nyomás alatt?

Ali Martinez elemzése az Ethereumról értékes betekintést nyújt a jelenlegi piaci dinamikába.

ethereum
Forrás: X

Egyrészt kiemelte az ETH növekvő letétbe helyezését a tőzsdei tárcákba, ami egy lehetséges közelgő eladásra vagy a befektetők profitszerző tevékenységére utal.

Mindezt kiegészíti Tom DeMark Sequential indikátora, amely eladási lehetőséget mutat az Ethereum napi grafikonján.

Kulcsszintek és zónák

Az eladási nyomás közepette azonban az IOMAP adatai azt mutatják, hogy több mint 1,81 millió cím mintegy 1,66 millió ETH-t vásárolt a 3 820 és 3 700 dollár közötti ársávban.

Ez a sáv várhatóan kulcsfontosságú támaszszintként fog működni, ami potenciálisan megakadályozhatja a jelentős áresést.

Ha ez a támasz nem sikerül, a következő kulcsfontosságú támaszszintek 3.580 és 3.462 dollár között helyezkednek el.

A másik oldalon jelentős ellenállás figyelhető meg 3.940 és 4.054 dollár között, ahol jelentős számú cím korábban ETH-t vásárolt.

Ennek az ellenállásnak a áttörése és a 4.170 dollár feletti zárás érvénytelenítheti a medvés kilátásokat, megnyitva az utat egy potenciális felfelé irányuló mozgás előtt az 5.000 dolláros szint felé.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Merre tart az ETH?

Az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával az elemzők szerint több mint 500 millió dollárnyi új befektetés várható, de az árak fellendüléséhez időre lehet szükség.

A láncon belüli adatok azt sugallják, hogy az Ethereum 4000 dollár felett stabilizálódhat, sőt augusztusra akár 5000-6000 dollárig is emelkedhet.

A Bitcoin ETF-ek elindításakor jelentős intézményi befektetések érkeztek, ami felkelti a kíváncsiságot, hogy az Ether ETF-ek hogyan befolyásolhatják az intézményi elfogadást.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!