Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

-

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon.

A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg tudja-e törni az eddigi csúcsát?


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az altcoin még akkor is mérsékelten bika maradt, amikor a többi társa tovább ralizik.

Gyors pillantás a BNB jelenlegi helyzetére

A BNB az elmúlt egy évben jelentős árfolyam-ingadozásokat élt át. A cikkünk megjelenésekor a BNB jelentősen a 2021 májusában elért 690 dolláros történelmi csúcs alatt kereskedik.

Május 20-án az altcoin felfelé fordult a szimmetrikus háromszög mintázat támaszvonaláról, és az ellenállási vonal fölé emelkedett, ami azt jelenti, hogy még mindig a bikák vannak fölényben.

A BNB május 21-én elérte a 635 dolláros kritikus felső ellenállást. Valószínűleg ez a szint merev akadályként fog működni, de ha a bikák nem engednek teret a medvéknek, az javítja a felfelé irányuló kitörés esélyeit. A 635 dollár feletti zárás szabaddá teheti az utat a 692 dollárig tartó emelkedés előtt.

bnb
Forrás: TradingView

A 20 napos EMA, 590 dollár körül, szintén fontos támaszszint. Az e szint feletti szint megtartása lehetővé teszi a BNB számára, hogy fenntartsa a bika lendületét.

A derivatív adatok a kereskedési volumen 16,69%-os észrevehető csökkenését mutatják, ami azt jelenti, hogy a jelenlegi árszinteken kevesebb a kereskedési aktivitás és csökkent az érdeklődés.

Forrás: Coinglass

Lehetséges katalizátorok és kilátások

A keresési aktivitás és a bálna akciók néhány ellentétes jele ellenére a BNB-vel szembeni általános piaci hangulat erősen pozitív, amit a Fear and Greed Index mohósági szintje is jelez.

Ez egyértelműen azt mutatja, hogy a piac bikásan áll a BNB-hez, és potenciálisan masszív rallyt vár.

bnb
Forrás: CFGI

A nagyon pozitív volumen, dominancia és impulzus, valamint a pozitív társadalmi hangulat és a rendelésállomány állapota miatt a BNB rövid- és középtávú kilátásai bikának tűnnek.

Történelmi szempontból a BNB a legstabilabb kriptopénz. Az érme még a tavalyi súlyos kriptotél alatt sem zuhant annyira, mint a többi kriptovaluta.

A közösség általánosságban egyetért azzal, hogy ebben a ciklusban masszív bikafutásra van esélye.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az Ethereum ETF-et jóváhagyták! Mit jelent ez a Bitcoin és az altcoinok számára?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!