Az Ethereum ára karcolgatja a 4000 dollárt

-


Vendégbejegyzés


Az Ethereum (ETH) hétfőn hatalmas lendületet kapott, így a kereskedők jóslatokba bocsátkoztak azzal kapcsolatban, hogy vajon ez az új bikaciklus kezdetének számít-e, folytatódhat-e a jövőben ez a kedves rally.

Az Ethereum a 4000 dolláros szint közelében érzi jól magát

Micsoda napok járnak kérem szépen az Ethereum háza táján! Az árfolyam hétfő késő délután még a 3963 dollárt is elérte.

Azt tudni kell, hogy az óriási keresettségű érmének március óta ez volt a legjobb felvillantott értéke.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ETH az elmúlt hét során összességében 3,48%-ot növekedett. Az emelkedést egyértelműen a spot ETH ETF körüli izgalom hajtotta, amikor még csak suttogtak a lehetséges jóváhagyásokról.

A pletykák hatásosnak bizonyultak, és az ETH-t parabolikus emlkedését eredményezték, az érme grafikonja pedig színpompás zöld gyertyákkal lett tarkítva.

ethereum

Forrás: CoinMarketCap

Május 23-án, csütörtökön a SEC hivatalos döntésével megpecsételte a dolgot, és sokak örömére zöld utat adott a spot ETH ETF-eknek.

A bejelentés természetesen hatalmas előnyt jelent az ETH számára.

A spot kereskedési volumenek a tegnapi emelkedés során hihetetlenül közel kerültek a jó öreg Bitcoinéhoz, volt olyan pillanat, amikor csak 600 millió dollár választotta el őket egymástól.

Hétfőn az Ethereum Fear & Greed Index meg sem állt 73-ig, ami már majdnem extrém mohóságnak számít a kriptopiacon. Igaz, azóta a mutató lejjebb ereszkedett, de kedd délután sem panaszkodhat a maga 63%-ával.

ethereum

Forrás: CFGI.io

Talán lesz még rally, talán nem, de annyi bizonyos, hogy az ETH körül hatalmas a felhajtás.

Várható-e még a bikás lendület a spot ETH ETF jóváhagyása után?

Sok kereskedő találgatásokba bocsátkozott azzal kapcsolatban, hogy fenntartható-e az Ethereum rallyja.

Egy bizakodó kereskedői mag szerint a spot ETF-ek jóváhagyása körüli lelkesedés nem csitul el egyhamar.

Tény, hogy a SEC jóváhagyása történelmi pillanat volt, de a kereskedés lehet csak hetek múlva kezdődik meg.

Az egyes ETF-ek engedélyezési folyamata jócskán elhúzódhat, ki tudja meddig. Ha viszont végre beindulnak, az bizony bikás katalizátor lehet.

Vegyük példaként a Bitcoin ETF történetét.

Amikor ezek az alapok januárban elkezdték a kereskedést, a BTC érme értéke kezdetben megzuhant, de utána leporolva magát talpra állt, és majdnem két hónapig tartó rallyra indult.

Mivel a sikeres rally folyamán a történelmi érme árfolyama több mint 90%-kal emelkedett, az ETH befektetői őszintén remélik, hogy valami hasonlóban lehet részük.

Ha valóra válik a reményük, akkor a következő hetek és hónapok során a BTC emelkedésében gyönyörködhetünk majd. 

Persze az is előfordulhat, hogy az ETF-ek már beárazódtak, hiszen az Ethereum árfolyama az elmúlt két hét során rengeteget emelkedett.

Végeredményben csak az idő a megmondhatója, hogy az ETH megtartja-e a lendületét, és csak egy pillanatra ingott-e meg. A második legnagyobb kriptó jelenleg 3899 dolláron áll.

A spot ETH ETF-ek jóváhagyása más érméket is rallira késztet

Ugyan per pillanat még nem lehetünk biztosak az Ethereum jövőbeli pályájában, de a pozitív befektetői hangulatból több altcoin is előnyt kovácsolhat.

Közülük is kiemelkedik a 99Bitcoins (99BTC), hála Learn-to-Earn funkciójának. Ez az az érme, melyre még a kriptoszakértők is azt mondják, hogy jó eséllyel indul a fellendülés felé.

A vadonatúj 99Bitcoins érme remek learn-to-earn modellel csábítja a befektetőket

Ez a forradalmi platform tanulásra szólítja fel az érdeklődőket, de cserébe a megszerzett tudás mellett nem engedi el őket üres kézzel, profittal is kecsegteti őket. 

A 99Bitcoins fejlesztői már több mint 1,68 millió dollárt gyűjtöttek össze a jelenleg is dübörgő ICO során.

Az előértékesítés folyamán a 99BTC natív érme igen jutányos áron, mindössze 0,00106 dollárért vásárolható meg.

Ez a szuper ár természetesen sok kriptoszerető számára vonzó. 

A projekt csapata a whitepaper-ben kiemeli: a 99Bitcoins Learn-to-Earn modellje egyértelműen arra buzdít, hogy a felhasználókat bevezesse a kriptovaluták világába.

A felhasználók 99BTC jutalmakra is szert tehetnek, ha elidőznek az egyes oktatási tartalmak mellett, illetve, ha különböző kriptóval kapcsolatos kvízeket töltenek ki. 

Ám a natív érme hasznossága nem merül ki ebben, lekötési lehetőséget is kínál.

ethereum

A becsült APY cikkünk írásakor, kedden több mint 996% – igaz ez a szám a pool növekedésével óhatatlanul csökkenni fog.

A staking lehetőség mellett egy szuper airdrop kampány is zajlik, ahol 99 999 dollár értékű BTC-t szórnak majd szét 99 szerencsés felhasználó között.

Nem csoda, hogy ennyire nagy figyelmet kap ez a projekt, hiszen a learn-to-earn mechanizmus, a staking rendszer, és az airdrop kampány csak úgy vonzza az új befektetőket.

Tény, hogy a 99Bitcoins érmére nem feltétlenül lesz direkt hatással a spot ETH ETF jóváhagyása, de a kripto körüli pozitív hangulat kiváló táptalaj számára a virágzáshoz.

Látogass el a 99Bitcoins előértékesítésére

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!