Közös amerikai-brit digitális értékpapírokkal kísérleteznének

-

Hester Peirce, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) biztosa javaslatot tett egy közös amerikai–brit digitális értékpapírokkal foglalkozó sandbox létrehozására.


Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság ideális helyzetben van ehhez a kezdeményezéshez, és hangsúlyozta, hogy ez az együttműködés mindkét ország innovátorainak, szabályozóinak és fogyasztóinak előnyére válna.

Pénzügyi homokozót hoznának létre a digitális értékpapíroknak

Hester Peirce, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) biztosa javaslatot tett egy közös amerikai–brit digitális értékpapírokkal foglalkozó homokozó létrehozására a határokon átnyúló pénzügyi innováció előmozdítása érdekében.

A biztos szerdán kiadott nyilatkozatában kommentálta a „Digitális értékpapír-homokozó közös Bank of England és FCA konzultációs dokumentum” című dokumentumot.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Kifejtette, hogy a Bank of England és a Financial Conduct Authority „sandbox-javaslatának célja, hogy valós meglátásokat hozzon létre arról, hogy az elosztott főkönyvi technológia (DLT) képes-e racionalizálni az értékpapírok kibocsátását, kereskedését és elszámolását anélkül, hogy aláásná a befektetők védelmét, a piac integritását vagy a pénzügyi stabilitást”.

Megjegyezte, hogy „a technológia tesztelésére eddig korlátozottak voltak a lehetőségek”. Mint írta:

„Azért írok, hogy érveljek a joghatóságaink közötti, határokon átnyúló homokozó mellett, amely a DSS ígéretére épülne, és a befektetők, piaci szereplők és szabályozók érdekeit szolgálná.”

„Ez a levél egy egyszerű megközelítést vázol fel, amelyet joghatóságaink alkalmazhatnának a határokon átnyúló homokozó megvalósítása érdekében” – tette hozzá, tisztázva, hogy javaslata kizárólag a SEC biztosaként megfogalmazott nézeteit tükrözi.

A javasolt határokon átnyúló sandbox célja, hogy a cégek azonos szabályozási követelmények mellett azonos sandbox-tevékenységeket végezzenek az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban – ismertette Peirce.

Támogatja, hogy az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező cégeket is bevonják a DSS-be, amit a SEC által életbe léptetett mikroinnovációs homokozó és a két joghatóság közötti információmegosztási megállapodás is támogat.

Ez a kiterjesztett jogosultság elősegítené a határokon átnyúló innovációt, mivel lehetővé tenné a cégek számára, hogy választott szabályozási feltételek mellett kísérletezzenek olyan technológiákkal, mint az elosztott főkönyvi technológia az értékpapírok kibocsátása, kereskedelme és elszámolása.

A cégek az Egyesült Államokban ugyanolyan szabályozási feltételek mellett működnének, mint az Egyesült Királyságban, betartva a monetáris és ügyfélplafonokat, valamint a csalás elleni rendelkezéseket – részletezte.

Peirce SEC biztos hangsúlyozta, hogy a határokon átnyúló homokozó nagyobb átalakítási potenciállal rendelkezik, mint egy belföldi.

Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság ideális helyzetben van ehhez a kezdeményezéshez a tőkepiacok, az integrált pénzügyi rendszerek, valamint a globális pénzügyi szolgáltatók és technológiai központok iránti közös elkötelezettségük miatt.

Ez az együttműködés az innovátorok, a szabályozók, valamint a brit és az amerikai fogyasztók javát szolgálná.

Peirce megállapította:

„Lehet, hogy a javaslatom nem olyan azonnal megvalósítható, mint az Ön konzultációs kérelmére adott más válaszok. Az FCA és a Bank of England konzultációs kérése azonban időszerű lehetőséget kínál arra, hogy megvitassuk az innováció elősegítése érdekében folytatott nagyobb mértékű, határokon átnyúló együttműködést.”

„Alig várom, hogy megvitassuk önökkel, amerikai kollégáimmal, valamint az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság érdeklődő nyilvánosságának tagjaival, hogy miként hívhatnánk életre egy határokon átnyúló homokozót” – mondta a SEC biztos.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Bitcoin 16 hónapos csúcspontja ezt sugallja a BTC-árról

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Toncoin (TON) árfolyam elemkedés 06.14.

Prémium Toncoin (TON) A Bitcoin árfolyamának csökkenése mellett, ami az altcoinok szektorának visszaeséséhez vezetett, bizonyos nagy teljesítményt nyújtók emelkednek az árral szemben. Ilyen teljesítményt nyújt a Toncoin (TON),...

A MicroStrategy bejelentette a 650 millió dolláros értékpapír visszaváltását

A MicroStrategy Incorporated a mai napon sajtóközleményben jelentette be, hogy teljes mértékben vissza kívánja váltani a 2025-ben esedékes, 650 millió dollár értékű, 0,750%-os, átváltható, elsőbbségi...

Az altcoinok dacolnak a medvés trendekkel 2024 júniusában: Bonk (BONK), Algotech (ALGT), és Oasis Network (ROSE)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek világában, ahol a piaci hangulat gyorsan változhat, néhány kiválasztott altcoin ellenáll az iparágban uralkodó medvés trendeknek 2024 júniusában. Ezen ellenálló eszközök közül kiemelkedik a...

Már több az aktív cím a Telegram blokkláncán, mint az Ethereumon

A Telegram által fejlesztett The Open Network, a TON blokklánc ebben a hónapban folyamatosan felülmúlta az Ethereumot a napi aktív címek száma alapján. Rengeteg felhasználó, hatalmas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!